Biroul Vamal Alba Iulia are un nou sef, dupa mai bine de zece ani in care functia a fost ocupata de Radu Simion Pavel. Schimbarea acestuia a venit in urma vizitei facute la Alba Iulia, la mijlocul lunii ianuarie 2006, de seful Agentiei Nationale de Administrare Fiscala, Sebastian Bodu.

El a "stricat" prin aceasta decizie un aranjament al PNL Alba, ai carui reprezentanti au dorit mentinerea lui Radu Pavel pe post.

Ceea ce nu au reusit trei guvernari anterioare a facut Sebastian Bodu. La putin timp dupa vizita efectuata la Alba Iulia, acesta a decis schimbarea lui Pavel si numirea in functie a unui director interimar in persoana inspectorului vamal asistent Lucian Oliviu Chiorean. Acesta a fost adjunctul fostului sef al Biroului Vamal.

Chiorean va ocupa functia respectiva interimar timp de trei luni, perioada in care va fi organizat un concurs. Sebastian Bodu a dorit prin decizia luata in ianuarie sa faca pe plac organizatiei partidului din care face parte (PD).

In cadrul negocierilor din Alianta, postul de sef al Biroului Vamal Alba Iulia a revenit democratilor, care o sustin pentru aceasta functie pe Gabriela Fechete. Potrivit anumitor surse, Bodu ar fi "stricat" un aranjament liberal potrivit caruia Radu Pavel era mentinut pe post.

Fostul sef a plecat de la conducerea institutiei cu o avere "frumusica". Declaratia semnata de Petru Pavel, in martie 2005, arata ca el avea la vremea respectiva trei terenuri agricole in suprafata totala de peste 30.000 de metri patrati, situate in localitatea Valisoara. El a mai declarat un apartament in Alba Iulia si o casa de locuit pe care a construit-o impreuna cu familia in Valisoara.

La capitolul autovehicule, fostul sef sta foarte bine, el avand un tractor si trei autoturisme marca Renault, Matiz si Volkswagen. Veniturile salariale corespunzatoare anului 2004 au fost in suma de 221 milioane de lei vechi. Pavel nu si-a depus inca, sau nu a fost publicata, declaratia de avere corespunzatoare veniturilor realizate in anul 2005.