Desi mai sint doar citeva zile pina cind va avea loc o noua licitatie pentru combinatul iesean, doar firma Euroholding, din Timisoara, s-a aratat interesata sa preia unitatea ieseana. Probabilitatile ca firma Terom SA sa fie vinduta pe bucati cresc.

Scoasa la licitatie „la pachet" de catre Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS), unitatea nu a atras pina acum nici un investitor dispus sa o preia integral. Desi mai sint doar trei zile pina cind intreprinzatorii pot depune garantia si taxa de participare, nici un om de afaceri nu s-a grabit sa se inscrie la licitatia care va avea loc pe 13 februarie.

Dintre cele sase firme care au cumparat caietul de sarcini pentru licitatia anterioara, doar una a mers mai departe, insa si in privinta acesteia conducerea fabricii este rezervata. „Vom trage linie vineri si, atunci, vom sti cine participa la licitatie.

Pina acum, doar Euroholding a manifestat interes pentru preluarea unitatii, dar, daca nu depun banii pina vineri, nu vor putea sa liciteze pentru societate. Euroholding a fost singura care a achitat taxa de participare data trecuta, dar nu a depus garantia de 3% din pretul de pornire a licitatiei", a afirmat ieri Mihai Orzan, directorul general al fostului combinat de fire si fibre sintetice.

Ultima licitatie s-a desfasurat fara investitori

De activele firmei Terom SA s-au interesat firmele Bi Va Fil, Yry Transcom Bucuresti, Minet Rimnicu Vilcea, Metex Roman, Combeton si Euroholding Timisoara. Oamenii de afaceri au cumparat caietul de sarcini, dar nu s-au prezentat la licitatia care a avut loc pe data de 23 ianuarie.

Sefii fabricii au convocat deja Adunarea Generala a Actionarilor, care va avea loc dupa 13 februarie, sperind sa obtina aprobarea din partea AVAS pentru vinzarea pe active.

La licitatia din 13 februarie insa, unitatea va fi vinduta „la pachet", iar intreprinzatorii vor trebui sa achite o garantie de 3% din 7,1 milioane de euro (pretul de pornire al licitatiei), precum si o taxa de participare de 60 de milioane de lei.

In acest moment, societatea aflata in proprietatea AVAS si-a redus activitatea din cauza lipsei materiei prime si din cauza restantelor pe care le are la furnizorii de utilitati.