Trebuie sa te fi nascut in Republica Cutumbura sa te mai mire traseul de bumerang politic al deputatului Danut Liga, sau, si mai rau, sa te numesti Ionel Popa, presedinte al organizatiei judetene a Partidului Democrat, ca sa te bucuri ca ti s-a intors acasa fiul risipitor dupa o meteorica si infructuoasa ravna pe plantatiile PRM, ale PC si Independentilor.

Dupa un periplu de invidiat, Danut Liga marturiseste ca s-a reintors la prima dragoste si ca, intamplator sau nu, este tocmai partidul unde a invatat politica, formatiune ce i potriveste cel mai bine in lupta impotriva celor certati cu legea.

Daca ar fi sa fim rautaciosi, dar nu vrem sa fim pentru ca nu e cazul, dat fiind faptul ca ne aflam in fata unei situatii cat se poate de serioase, am spune ca revenitul Liga prea multe lucruri, in afara de traseism politic, nu prea a avut ce sa invete de la PD in perioada sa de juniorat.

Numai ca, ce nu stie Popa, stie tot satul. SSi anume ca bumerangul Liga il va lovi la moalele capului tocmai cand ii va fi somnul mai dulce, pentru ca nu-l vedem noi pe Liga sa se ridice ca un Hopa Mitica, la ordinele lui Popica.

Ca sa-i lustruiasca din cuvinte tresele de deputat, gura pacatosului graieste adevar printre popularii giurgiuveni. Ionel Popa recunostea ca prin revenirea lui Danut Liga se creaza premisele indeplinirii promisiunilor electorale. Mai pe romaneste spus, pana acum, democratii/popularii au cam frecat cotoiul pe spinare sa-l incarce cu electricitate si s-au facut ca ploua.

Si, dupa cum se stie, in primul an de dupa alegeri a cam plouat cu galeata pe cuprinsul Romaniei. Conform uzantelor, urmeaza o perioada de seceta si poate, tocmai de aceea, filiala giurgiuveana a Partidului Democrat l-a reincarcat pe Danut Liga, cunoscut ca unul care face multe valuri pe unde trece cu lotca.

Noul cuplu format in filiala Giurgiu a Partidului Democrat, un fel de popaliga de la jocul de carti, se anunta de pe acum foarte ofensiv, pregatit sa-si infiga coltii in beregata coruptilor.

Revenirea lui Liga la PD ne face sa credem ca la Giurgiu, halimaiul va fi total si imprevizibil. Se preconizeaza in fiecare saptamana cate un derby in campionatul local al fuziunii prin absorbtie: Lucian Iliescu vs. Ionel Popa. Lucian Iliescu vs. Danut Liga, sau viceversa: Dragos Ujeniuc vs. Danut Liga.