Ieri, 8 februarie a.c., politistii constanteni au reusit retinerea unui infractor dat in urmarire internationala, ce a fost depistat intr-un apartament din cartierul Faleza Nord.

In urma informatiilor primite de la Directia de Investigatii Criminale din cadrul IGPR s-a constituit o echipa operativa formata din politisti specializati, care l-au identificat si retinut in baza mandatului de urmarire internationala, emis de Biroul National Interpol Chisinau, pe Anatolie Turcanu, de 57 ani, cetatean din Republica Moldova, fost viceprimar al Chisinaului.

Cel in cauza a fost dat in urmarire internationala pentru o „frumoasa” colectie de infractiuni economice savarsite in perioada in care a fost viceprimar al capitalei Republicii Moldova. Anatolie Turcanu a fost depistat de catre politisti intr-un apartament inchiriat de acesta in cartierul Faleza Nord. De altfel, se pare ca Turcanu se stabilise la Constanta la finele anului trecut.

Conform Conventiei Internationale, cel in cauza a fost prezentat Parchetului de pe langa Curtea de Apel Constanta, la instanta de judecata pentru emiterea mandatului de arestare provizorie, ulterior urmand a fi extradat.