Filiala Mures a PUNR nu isi modifica pozitia fata de fuziunea cu Partidul Conservator. Vicepresedintele partidului, Lazar Ladariu, ne-a declarat ieri ca nu s-au produs modificari fata de ceea ce au hotarat sambata la Delegatia Permanenta care s-a desfasurat la Targu Mures.

„Noi am fost categoric impotriva fuziunii pentru ca dorim pastrarea identitatii partidului", a spus Ladariu aducand ca argumente cateva date succinte din istoria PUNR. Formatiunea s-a infiintat la Targu Mures, iar in 1992 reprezenta o adevarata forta cu 30 de deputati si 14 senatori.

Muresul si-a adus aportul la alegerile de atunci cu 127.000 de votanti, obtinand in judet doi senatori si patru deputati. Cu toata scaderea de popularitate si la aceasta ora PUNR Mures se poate baza pe aproximativ 20 000 de votanti, care indiferent de situatie, isi asculta liderii.

La alegerile locale din 2004 formatiunea a obtinut 3 consilieri judeteni si aproape o suta de consilieri locali in tot judetul.

„Ne-am fi asteptat sa se tina mai mult cont de parerile noastre, ale celor din Mures", a mai spus Ladariu, care mai recunoaste ca nu este deloc fascinat de mirajul televiziunii, pe care il invoca presedintele Mircea Chelaru atunci cand argumenteaza alegerea PC, ca formatiunea cea mai indicata pentru a face alianta.

Muresenii accepta doar o formula de alianta care sa pastreze identitatea partidului si care sa nu-i forteze sa faca parte din aceeasi tabara cu UDMR.

„Avem temeri ca nationalismul nostru, cumpanit, echilibrat, luminat, traditional ardelenesc s-ar simti gatuit din anumite motive in noua constructie politica ce se prefigureaza. Noi suntem adeptii unui partid curat, fara baroni, tinichele, corupti si dosare penale.

Noi muresenii chiar nu am avut nimic din toate astea si nici nu vrem sa avem. Avem un juramant pe care trebuie sa-l respectam", a mai spus Lazar Ladariu.

Delegatia din Mures va merge la Congresul PUNR care se desfasoara la Bucuresti, insa va vota impotriva fuziunii. Daca se va hotari totusi ca aceasta sa aiba loc, PUNR Mures isi doreste sa nu existe abateri de la anumite principii.

Daca totusi vor exista, muresenii isi rezerva dreptul de a se retrage si de a lua alte masuri, pe care, deocamdata, nu le fac publice.