De curind, comanestenii pot rasufla usuratI pentru ca la linistea lor vegheaza acum un nou serviciu: Polita Comunitara. Dar nu asa, cu una cu doua. Primarul leberal Viorel Miron a vrut intr-un fel sa fie sI el un pic original. Si-a pus la conducerea acestui serviciu aflat in subordinea Primariei un vechi sustinator al maretelor sale proiecte si vise inca de pe vremea cind era consilier local, respective pe Mihai Izvoranu, cel care pentru scurt timp din mandatul sau a ocupat si fotoliul de jurist al Primariei.

Putin, pentru ca a iesit la pensie. Nimic surprinzator pina aici. Numai ca paradoxul abia acum incepe. Proapatul commandant de ostiri al Politiei Comunitare este pensionar si, mai mult decit atit, circula zvonul prin oras ca nenea ar fi un pic plecat cu avioanele peste hotare, daca intelegeti ce spunem. Asa incit si lui si edilului sef le-au cazut fisa despre cum se mai pot aduna bani la bugetul local. Au gasit o metoda numai de ei stiuta.

Le-a trimis agentilor economici din oras o tidula prin care le solicita achitarea lunar a unei taxe de 1,5 milioane de lei vechi chipurile pentru ca politIstii (azorei) comunitari sa se ngrijeasca de paza sediilor sau magazinelor. Or, din cite ne-au explicat oamenii din zona, acest lucru nu este tocmai ortodox pentru ca legea nu prevede atragerea la buget de bani prin astfel de metode.

Dar… in mintea lui Izvoranu sint cam multe intersectii, nici una semaforizata.