In fiecare sfarsit de saptamana, comuna Arieseni devine unul dintre cele mai aglomerate locuri din judetul Alba si poate chiar din tara. Mii de turisti se inghesuie pentru a practica sporturile de iarna pe cele doua partii amenajate pe masivul Vartop. "Furnicarul" de pe partii este completat de aglomeratia de pe soseaua nationala care traverseaza comuna.

Sute de autoturisme si microbuze se intind pe kilometri intregi, de la baza partiilor si pana in judetul Bihor. Circulatia in zona devine infernala, dar acest lucru este mult mai putin important pentru amatorii de schi.

Institutia Prefectului si Primaria Arieseni, au decis sa profite de interesul crescut al turistilor astfel incat, la sfarsitul acestei saptamani, au organizat in zona prima editie a "Serbarilor Zapezii". Neoficial, evenimentul poate fi considerat un exercitiu de imagine pentru autoritatile locale si judetene, dar oficial, totul s-a facut pentru promovarea zonei.

Daca s-a reusit ceva in acest sens se va vedea in viitor, cert este insa ca ceea ce s-a intamplat in ultimele trei zile la Arieseni a fost mai degraba o sarbatoare liberala, cu trei vedete in prim-plan: ministrul Apararii Teodor Atanasiu, presedintele PNL Alba, prefectul Cosmin Covaciu (obligat sa demisioneze de forma din PNL dupa ce a devenit inalt functionar public) si primarul comunei, Marin

Jurj, inregimentat la liberali dupa ce a fost ales in functie pe listele Partidului Conservator.

Cel mai bine s-a distrat prefectul Cosmin Covaciu. El le-a imbratisat de zor pe animatoarele (dansatoarele) care o insoteau pe Cristina Rus (fosta componenta a trupei Blondy) si a participat la aproape toate concursurile, inclusiv la cel de alergat descult prin zapada.

De altfel, organizatorii au pregatit mai multe concursuri specifice sporturilor de iarna si au instalat o scena pe care s-au perindat cateva vedete autohtone. Una dintre cele mai importante scapari ale a organizatorilor, tinand cont de numarul mare al turistilor, a fost lipsa unor toalete ecologice, asa cum se procedeaza la asemenea manifestari.

O singura toaleta, aflata in interiorul unei cabane, a fost disponibila pentru turistii aflati pe partiile de la Vartop.