Benedek Imre a parasit joi sedinta Comisiei de Buget Finante a CJ Mures, in semn de protest fata de modul in care ajung materialele promovate de executiv pe masa alesilor judetului * Reclamand debandada din Consiliul Judetean, seful Clinicii de Cardiologie spune ca se gandeste sa plece din oras * Potrivit unor colegi

ai sai din cadrul comisiei, Bendek Imre ar fi fost deosebit de acid in afirmatiile pe care le-a facut inainte de a parasi sedinta

Benedek Imre a reclamat joi, in cadrul Comisiei de Buget Finante a CJ Mures, debandada din cadrul institutiei, sustinand ca sedintele sunt insuficient pregatite, iar consilierii nu pot parcurge materiale pe care trebuie sa le voteze, din cauza ca le primesc foarte tarziu.

Informatiile despre reactia lui Benedek au venit din partea unor colegi din cadrul Comisiei, pentru ca accesul jurnalistilor in sala a fost oprit.

"A spus sa consideram votul lui afirmativ pentru toate proiectele si ne-a cerut sa votam daca el este incapabil sau nu", spune unul din consilierii judeteni, care precizeaza ca Benedek Imre a fost revoltat pentru ca a primit mapa cu cele 150 de pagini de proiecte de hotarari de CJ in cutia postala cu o seara inaintea sedintei.

"Domnul consilier a spus ca el nu a dat pe acasa si nu a vazut materialele pentru ca a avut multa treaba la Clinica", spune acelasi consilier judetean, potrivit caruia Benedek Imre ar fi reclamat si maniera in care a fost convocat la sedinta, invitatia telefonica fiindu-i transmisa prin femeia de serviciu.

Parasirea salii de sedinta de catre Benedek Imre a tensionat joi atmosfera in CJ, mai multi consilieri judeteni recunoscand ca sunt nemultumiti de faptul ca primesc foarte multe proiecte spre dezbatere in ultimul moment, fiind pusi pur si simplu in fata unor acte pe care nu le cunosc, dar care trebuie sa le voteze.

Benedek ia in calcul plecarea din oras

Potrivit lui Benedek Imre, modul in care este gestionata activitatea din cadrul Consiliului Judetean, pe care a caracterizat-o ca fiind "o debandada", nu poate asigura o functionare corecta a institutiei si aduce asupra consilierilor suspiciuni de coruptie, pentru ca ajung sa voteze hotarari pe care nu au avut timp sa-si le insuseasca.

Benedek a motivat parasirea sedintei prin faptul ca a cerut in mai multe randuri elaborarea unui regulament de functionare care sa asigure buna pregatire a sedintelor, insa nu a fost luat in seama.

"Este inacceptabil ce se intampla, faptul ca au dat responsabilitatea pe o infirmiera, care nici nu a ajuns sa-mi spuna despre convocarea Comisiei. In primul rand in Clinica este ordine, este o ierarhie si o infirmiera nu poate sa vina la mine cu probleme personale.

Miercuri seara am fost plecat la Miercurea Nirajului, pentru a discuta despre problemele spitalului de acolo si nu am mai ajuns la Clinica, iar joi am trecut pe la domnul Toganel (Ioan Toganel, secretarul CJ, n. red.) , la 12:35, si nici el nu mi-a spus ca este sedinta.

In conditiile astea, eu nu pot sa fiu pregatit sa vorbesc", a creionat Benedek Imre filmul evenimentelor.

Seful Clinicii de Cardiologie ne-a declarat ieri ca are o serie de oferte de a parasi Targu Muresul, pe care le va lua in calcul, convins ca se va bucura de mai mult respect in alta parte. De asemenea, el a lansat o serie de acuzatii la adresa conducerii UMF, pe motiv ca ar incerca sa faramiteze spatiile Universitatii.

"Nu sunt un om revoltat, ci unul necajit. Le-am spus colegilor ca daca ei considera ca as fi capabil sa pot insusi intr-o dupa-amiaza 150 de pagini de documente, atunci eu imi dau demisia, pentru ca nu ma consider capabil sa fac asta. Dar dupa ce s-a intamplat ieri (joi, n.

red.), conditiile cu care sunt tratat, am o oferta si ma gandesc serios sa plec din localitate. Daca am oferte si-s respectat de ce sa stau aici?", Benedek Imre, consilier judetean UDMR