In prezent in parchetele din judetul Valcea este o mare criza de sefi. La majoritatea unitatilor din judet sunt numiti in prezent sefi cu delegatie. Mai mult, si personalul este destul de putin. In prezent se lucreaza cu doar 75% din numarul de procurori prevazut in organigrama.

„Examenul pentru ocuparea posturilor de conducere, desfasurat in perioada octombrie – noiembrie 2005 a facut imposibila pana in prezent alegerea colegiilor de conducere la nivelul unitatilor locale. Din luna iulie 2005 nici unul dintre parchetele din subordine nu are conducerea numita.

Pana acum s-a procedat la delegarea unor procurori pentru a desfasura activitatea, in conditiile in care Cerasela Ungureanu, Mioara Dicu si Alexandru Dobrin au promovat examenele pentru functii de conducere, Si la Parchetul de pe langa Judecatoria Horezu a devenit vacant postul de conducere prin numirea fostului prim-procuror la Directia de

Investigare a Criminalitatii Organizate si Terorismului. O situatie asemanatoare este si la Parchetul de pe langa Judecatoria Ramnicu Valcea si la Parchetul de pe langa Judecatoria Brezoi, caz in care posturile vacante trebuie comunicate la C.S.M. pentru organizarea unui nou examen de promovare.

In prezent in judetul Valcea exista opt posturi vacante – de procurori si prim-procurori, astfel ca, in ciuda tuturor eforturilor depuse nu s-a realizat o mare operativitate in solutionarea cauzelor." – a precizat prim-procurorul Maria Nemoianu, de la Parchetul de pe langa tribunalul Valcea.

Cu toate acestea procurorii valceni au reusit sa solutioneze in ultimul an 7341 de dosare, sa participe la sedintele de judecata in solutionarea altor 7006 cauze si sa depuna recurs sau apel impotriva solutiilor nelegale si netemeinice, dar si sa rezolve 2593 de plangeri si sa primeasca in audienta 5931 de persoane.