Organizatia municipala a Partidului Democrat a prezentat ieri conducerea Organizatiei Oamenilor de Afaceri a partidului. Mircea Banias, directorul Administratiei Portului, este noul presedinte al organizatiei, Vicentiu Petrescu este presedintele executiv, iar Claudiu Stratulat este secretarul general, ambii indeplinind functii de conducere in cadrul APC.

Primul proiect al Organizatiei Oamenilor de Afaceri este pregatirea unui candidat pentru Primaria Constantei. Potrivit organizatiei municipale a PD, reprezentata de Danut Moisoiu, este chiar preferabil ca persoana desemnata de democrati sa candideze pentru Primarie sa fie un om de afaceri. Iar in privinta aceasta, lucrurile incep sa se contureze deja, din ce in ce mai clar.

Principalul favorit pare a fi, dupa cum a recunoscut chiar el, Mircea Banias. „Daca partidul va hotari ca sunt potrivit pentru aceasta candidatura, as fi deosebit de onorat", a declarat Banias.

Numele candidatului va fi anuntat insa oficial abia in luna mai, dupa efectuarea a nu mai putin de trei sondaje de opinie: unul in randul organizatiei de partid, altul in municipiu si al treilea prin care sa se aleaga dintre candidatul PNL si cel al PD.

In alta ordine de idei, Mircea Banias si Vicentiu Petrescu au demontat ca neintemeiate criticile aduse lor de catre Stelian Dutu, presedintele PD Constanta, care a vorbit la un moment dat despre „onorurile" pe care le-au primit familiile celor doi de la partid.

Banias s-a aratat chiar nedumerit de amploarea care s-a dat faptului ca sotia sa a ocupat un post din Inspectoratul Scolar, fara atributii de conducere, pentru care nu s-a aratat nimeni altcineva interesat.

La randul sau, Petrescu l-a asigurat pe Dutu ca stie foarte bine unde sunt sediile PD, atat cel municipal, cat si cel judetean sau central, de la Bucuresti, adaugand ca „onorurile sunt relative".

Pe de alta parte, Danut Moisoiu a declarat ca nu are stiinta de vreo intalnire a organizatiei judetene care sa fi luat in discutie excluderea sa din partid si nici nu-si face griji pentru acest lucru. „Ma bucur ca sunt o problema pentru Biroul Judetean, inseamna ca sunt o persoana importanta.

Dar pe mine numai Consiliul National ma poate sanctiona", a declarat Moisoiu, care, in aceste conditii, este de parere ca toata organizatia municipala ar trebui sanctionata, intrucat aceasta l-a imputernicit sa pastreze functia pe care o are in cadrul Consiliului Local municipal.

„Este bine ca orice post de conducere castigat de PD sa fie pastrat, nu sa-l cedeze fara lupta", a incheiat presedintele executiv al filialei municipale, special imputernicit sa vorbeasca la aceasta conferinta de catre deputatul Laurentiu Mironescu.

Cat priveste vesnicele dispute existente in cadrul PD Constanta, Moisoiu pune tensiunile existente in organizatia judeteana pe seama „presiunii atmosferice in crestere".