Primarul Florea, pentru nu a esua in toate proiectele pe care le-a bagat pe gat muresenilor si in primul mandat si cand l-a castigat pe cel de-al doilea, vrea sa-i convinga pe reprezentantii Ministerului Mediului ca proiectul centurii ocolitoare prin padurea de la Platoul Cornesti nu a primit avizul de la Agentia pentru

Protectia Mediului din cu totul alte motive decat ca proiectul era pur si simplu superficial.

Marius Pascan, purtatorul de cuvant al Primariei, a aratat ca reprezentantii APM s-ar fi legat in decizia finala din 28 martie 2005, prin care era respins Raportul la Studiul de Impact elaborat de SC ICAS Bucuresti, Statiunea Cluj-Napoca, de oportunitatea proiectului, atributie ce ii revine Consiliului Local si nu APM.

De asemenea, Pascan ne-a plans de mila noua, contribuabililor, ca au fost cheltuite alte fonduri pentru intocmirea unui nou studiu de fezabilitate, in care pana si suprafata propusa pentru defrisare era redusa, de la 12 la 8,24 ha.

Pentru a nu lasa loc de interpretari reluam ceea ce APM a consemnat in decizia finala privind respingerea Raportului la Studiul de Impact proiectul "Defrisarea a 8,24 ha aflate in Padurea Dealul Mare si Padurea Tg. Mures, pentru realizarea unui drum de ocolire a municipiului Tg. Mures pe relatia SE - NE".

Astfel, motivul care a stat la baza luarii acestei decizii este urmatorul: tratarea neadecvata a impactului prognozat precum si a masurilor de diminuare a impactului asupra biodiversitatii (flora, fauna, habitate), a impactului prognozat ca urmare a reducerii suprafetei de spatiu verde / cap de locuitor, a topografiei si geologiei arealului (stabilitate si eroziune).

De asemenea, APM a considerat ca "studiul de evaluare a impactului nu cuprinde o argumentare fundamentata privind necesitatea si oportunitatea implementarii proiectului propus, respectiv ca studiul de evaluare a impactului nu are o abordare globala si de perspectiva a proiectului tinand cont de dezvoltarile existente sau planificate in zona de care proiectul este si poate fi influentat".

Cu toate ca Primaria Targu Mures forteaza acum o aprobare a proiectului direct de la Bucuresti, prin mijlocirea ministrului democrat al Mediului, Sulfina Barbu, precizam ca de la momentul respingerii in martie 2005, Primaria nu a mai modificat in vreun fel proiectul.

"Nu am mai primit nici o solicitare de la Primarie in privinta proiectului centurii ocolitoare din martie anul trecut cand am avizat negativ studiul de impact", ne-a declarat Danut Stefanescu, directorul executiv al APM, refuzand sa dea o replica afirmatiei lui Marius Pascan ca s-ar teme de ONG-uri.

Mai mult, centura ocolitoare propusa de Executivul Targu Muresului nu a tinut cont de centura Targu Mures-Reghin, proiect elaborat de fosta conducere a Consiliului Judetean, proiect avizat de APM si care, in plus, beneficia de fonduri de la Banca Mondiala.

Astfel ca stradaniile lui Florea care cere sustinere dupa aproape un an si doar pentru ca face parte din acelasi partid cu ministrul Mediului ni se par doar publicitate ieftina.