Deputatul PSD, Mihai Tudose a declarat in cadrul unei conferinte de presa ca actualul Guvern nu mai are sustinere in Parlament atata timp cat cele mai importante legi promovate in de Guvern au fost cele "ale calului sau legea privind ciupercile comestibile, iar ceea ce conteaza intr-adevar pentru economie, vine la pachet.

Legile sanatatii sunt fluturate de doua luni, timp suficient pentru a fi inaintate ca atare ca si lege in Parlament, dar s-a preferat dezbaterea publica, ele fiind puse pe site-ul ministerului. Au fost contestate de toata lumea, inclusiv de fostul ministru al sanatatii, Mircea Cinteza, de medici din tot spectrul politic.

Legile justitiei, le-am avut la pachet in vara trecuta, s-au modificat de doua ori prin ordonante de Guvern si acum din nou se discuta despre un pachet cu 160 de amendamente.

Probabil ca ori nu au taria sa recunoasca ca au o problema in Parlament si aceasta coalitie nu mai functioneaza pur si simplu sau se doreste ca noi sa devenim o republica prezidentiala, desfiintarea Parlamentului, numirea a cativa ministri si restul sa fie decizii luate in avion de la Bucuresti la Cluj sau Sinaia...Avem de-a face cu o guvernare la pachet, avem de-a face cu un Guvern acuzat de coruptie dar care nu e corupt, acuzatii din partea presedintelui, nu din partea opozitiei. In afara de scandaluri, circ, nu exista de un an de zile nici un proiect national in Romania, nici macar la nivel de conceptie. De un an se cearta pe continuarea proiectelor incepute de fostul Guvern".

In privinta legilor justitiei, senatorul PSD Braila, Aurel Simionescu a precizat ca ceea ce a surprins presa nu a fost decat momentul final al votului. "Lucrurile au avut un anumit parcurs.

In primul rand au existat doua ordonante cu aceeasi tema, una care modifica legea initiala, a doua care modifica ordonanta ce modifica legea initiala si un text care spunea "nu mai pierdeti timpul acum, oricum vom veni cu modificari si la aceasta ordonanta in pachetul de legi pentru justitie".

Aceasta a condus la o atmosfera potrivnica deoarece Senatul era pus in situatia de a legifera ceva ce se va mai modifica inca o data. Nu aveau nici o certitudine ca ordonanta asa cum era prezentata constituia o lege buna, chiar cei care promovau spunand acest lucru.

Votul nu a fost impotriva continutului in sine al ordonantei ci al modalitatii de legiferare si al acestei instabilitati intr-un domeniu sensibil.

In plus, ministrul Macovei nu a binevoit sa vina, avand alte prioritati mai importante decat integrarea Romaniei, nu a trimis nici secretarul de stat care era in domeniu ci a trimis seretarul de stat care raspunde de relatia cu Parlamentul care a spus ca este o ordonanta buna si trebuie votata".

Senatorul a precizat ca PSD nu a fost impotriva continutului ci a modului in care s-a legiferat".