Fuziunea dintre cele doua partide PD si PNL este un lucru posibil dar, in opinia primarului liberal, Constantin Cibu "noi vrem sa ne pastram doctrina si titulatura. Suntem de acord cu orice fuziune dar in aceste conditii. La nivel local, exista o colaborare cu PD si exista si un protocol care trebuie respectat.

La inceput au fost niste divergente dar ne vom alinia toti...Noi la PNL avem o situatie precara si pana nu definitivam cu conferintele municipale si judetene nu pot sa-mi permit sa fac multe aprecieri. In functie de verdictul Curtii de Onoare si Arbitraj ne vom pronunta si noi".

In privinta intelegerii incheiate cu Dan Sabau, primarul a spus ca aceasta nu mai ramane in picioare."Majoritatea membrilor nu au fost de acord cu ce am semnat eu la Bucuresti, santajat fiind de faptul ca se doreste dizolvarea filialei, lucru care pentru mine este inacceptabil deoarece ar fi o pierdere de imagine fantastica si este foarte greu de refacut aceasta filiala care depaseste 1500 de membri. Nu mai vorbesc de organizatiile din judet. Ca sa evit aceasta situatie probabil ca voi semna si alte prostii. Sub nici o forma nu voi fi de acord cu dizolvarea filialei asa cum a hotarat comitetul interimar condus de Sabau.

Este ceva fara precedent in istoria PNL-ului. Dar, daca ne vom uni cu PD se vor schimba lucrurile. Sper ca anul 2006 sa fie un an de colaborare cu parlamentarii nostri. Dintre parlamentari, in acest an au venit la birou la mine Gabi Sandu (PNL), Aurel Simionescu si Mihai Tudose (PSD)".

In privinta sprijinului politic retras de PD primarului Cibu, deputatul Horia Vasioiu a declarat ca lucrurile nu s-au schimbat deloc."Noi avem o mare problema la Braila. Dat fiind ca au fost tot felul de imputerniciri de la centru pentru organizatia liberala nici nu mai stiu care este structura de conducere a organizatiei judetene.

Eu discut in continuare cu Dan Sabau si Gabriel Sandu (parlamentari PNL-n.r.) pentru ca sunt colegii mei la Parlament dar am inteles ca Teodor Melescanu este presedinte interimar al organizatiei.

Acest lucru ar insemna ca organizatia judeteana a PD ar trebui sa discute intr-o sedinta a Consiliului Judetean de Conducere a Aliantei cu Melescanu si echipa de cinci persoane a lor. Dar nu ii vom reacorda sprijinul politic primarului Cibu.

Mai mult decat atat, dupa vizita ministrului agriculturii, Gheorghe Flutur, acesta i-a trasat primarului cateva sarcini politice dar intrebati-l pe domnul primar daca le-a indeplinit. Dar, nu ma bag in problemele interne ale altui partid asa cum nici mie nu-mi place ca cineva sa se bage in problemele interne ale PD".