Desi prin tara a inceput vinatoarea fiscului de vrajitoare, in Prahova autoritatile nu se grabesc sa impoziteze veniturile uriase ale celor care vindeca, ghicesc si desfac cununii. Chiar daca si-au ridicat vile uriase si se plimba in masini de lux cumparate din banii obtinuti in urma unei activitati la limita legii, vrajitoarele nu vor fi calcate prea curind de inspectorii fiscali.

"Deocamdata, inspectorii fiscali prahoveni nu au efectuat astfel de controale, dar nu excludem varianta ca, pe viitor, cei asupra carora exista banuiala ca au facut averi fara sa plateasca impozite la stat, sa scape" ne-a declarat purtatorul de cuvint al Directiei Generale a Finantelor Publice Prahova, Iuliana Nistorescu.

Pina cind fiscul va pune sechestru pe averile "adevaratele urmase ale Mamei Omida" din judet, acestea vor continua sa-si faca publicitate in presa, televiziune, si, mai nou, pe Internet. Nici autoritatile ploiestene nu vor sa fie afurisite de vrajitoare.

Daca prin alte judete organismele fiscale locale au inceput sa ia la bani marunti activitatea prestata de aceasta categorie ocupationala, la noi este inca liniste din acest punct de vedere.

Conducerea Politiei Comunitare declara ca nu are in atributii sa verifice activitatea ghicitoarelor, fiscul local nu le incaseaza decit impozitele pe proprietati, iar in ce priveste administratia financiara, aceasta nu a inceput inca sa le supravegheze. In schimb, ghicitoarele nici nu vor sa auda de impozit pe venituri.

"Ce bani sa-mi ia mie statul? Doar n-o sa stea cineva la poarta mea sa-mi numere clientii! Vor sa murim de foame?", sustine, indignata nevoie mare, Venera, cea care se autointituleaza printesa magiei albe.