Cei trei senatori mureseni alesi pe listele partidelor din actuala coalitie guvernamentala au absentat in corpore de la sedinta in cadrul careia a fost respinsa ordonanta privind transformarea PNA in DNA.

Vicepremierul Marko Bela a avut obligatii la Guvern, Frunda Gyorgy a lipsit din motive personale, legate de funerariile mamei sale, fostul liberal Mihail Antonie a invocat motive medicale pentru a justifica absenta de la vot.

La sedinta de joia trecuta, in care a fost supusa la vot Ordonanta 134/2005, vizand transformarea PNA in DNA, toti cei trei senatori de Mures ai puterii au lipsit de la vot. Singurul senator muresean prezent la sedinta a fost social-democratul Cristian Georgescu, al carui vot a fost impotriva.

Vicepremierul Marko Bela si-a motivat absenta prin faptul ca se afla in sedinta de guvern. Acesta a recunoscut insa ca a fost o lipsa generala de mobilizare, pentru ca nu stia ca resprectivul punct se afla pe ordinea de zi a Senatului.

Marko a adus critici si la adresa ministrului Justitiei, Monica Macovei, apreciind ca aceasta a dat dovada de o atitudine sfidatoare prin faptul ca nu a fost prezenta, alaturi de Daniel Morar, seful DNA, la sedinta Senatului.

Un motiv aparte este cel al senatorului independent, fost liberal, Mihail Antonie. Acesta sustine ca s-a intors de la Bucuresti miercuri dupa-amiaza, avand fata tumefiata, dupa ce s-a tuns la frizeria situata in centrul orasului, peste drum de Primaria Targu Mures.

Controalele medicale nu au aratat insa inca daca este vorba despre o reactie alergica la un produs cosmetic sau de o infectie.

Totusi, Antonie a recunoscut ca organizarea fost slaba, pentru ca miercuri, inainte de a pleca spre Mures, nu a fost anuntat despre importanta votului din ziua urmatoare, in ciuda faptului ca in asemenea situatii se intreprind actiuni de mobilizare la nivelul grupurilor parlamentare.

Chiar daca a parasit PNL in decembrie, Antonie a declarat la momentul respectiv ca isi va pastra locul in cadrul grupului liberal din Senat.

Cel de-al treilea senator muresean din cadrul coalitiei guvernamentale, Frunda Gyorgy, a fost retinut la Targu Mures de funeraliile mamei sale si nu a dorit sa comenteze in nici un fel votul in pauza.