In vara anului trecut, Iacob P, de 26 de ani, din Ploiesti, a obtinut un card de credit de la o unitate bancara din Tirgoviste, folosindu-se de documente de identitate false.

Dupa ce a intrat in posesia cardului, acesta a apelat la prietana sa, Codruta F., de 24 de ani, tot din Ploiesti, angajata la o banca comerciala, care a intocmit in fals un borderou de incasare a unui cec dintre doua societati comerciale.

Prin aceasta metoda, Codruta a dirijat suma de 700 milioane lei vechi in contul cardului de credit obtinut de catre prietenul ei. Dupa ce a primit "unda verde", Iacob a scos purcoiul de bani din bancomatele amplasate in Ploiesti, Cimpina, Busteni si chiar Brasov.

Dupa ce au fost sesizatid e disparitia celor 700 de milioane de lei, politistii au demarat o ancheta al carei fir i-a condus la cei doi. Desi acestia au refuzat sa colaboreze, politistii au reusit sa faca rost de suficiente dovezi pentru a-i trimite in judecata.

Dupa cum spun oamenii legii, ancheta nu a fost deloc usoara. Iacob P. si-a recunoscut fotografia de pe card, insa nu stie cum a ajuns acolo. Acesta nu a trecut testul detectorului de minciuni, test pe care complicele sau l-a refuzat. In urma perchezitiei efectuate la domiciliul baiatului s-au descoperit mai multe bunuri, dar nici urma de bani.

De gol l-au dat insa adidasii gasiti in casa, care coincid cu cei surprinsi de camera de supraveghere a unui bancomat de unde a extras o parte din cele 700 de milioane de lei! ~n urma investigatiei efectuate de catre Directia de Investigatie a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism, Biroul Teritorial Prahova, Iacob se afla in stare de arest preventiv pentru comiterea infractiunii de furt calificat si fals in declaratii in vederea utilizarii unui instrument de plata electronic.

Complicele sau va fi judecat in stare de libertate, Codruta F. fiind acuzata pentru complicitate la furt calificat si fals in inscrisuri sub semnatura privata. Cei doi risca o pedeapsa cuprinsa intre 3 si 15 ani de inchisoare.