Veteranii rockului romanesc, baietii de la Iris, vor sustine astazi, la Sala Sporturilor "Horia Demian", din Cluj-Napoca un concert de zile mari. Evenimentul de la Cluj face parte din turneul de promovare al celui mai recent album, intitulat "Iris Maxima".

Lansarea albumului, care a avut loc la sfarsitul anului trecut la Bucuresti, s-a bucurat de un spectacol de anvergura pus in scena, in cele mai mici detalii, de membrii trupei.

"Iris Maxima" aduce in prim planul fanilor 13 piese, majoritatea balade, in stilul consacrat al baietilor, care au menirea de a readuce in mintea fanilor farmecul de demult al pieselor semnate Iris.

"Titlul albumului si totodata al turneului a fost inspirat de la Mihai Dobrovoslki care tot timpul ne anunta ca fiind Nationala de Rock a Romaniei. Mai mult de atat am vrut sa aratam ca facem totul la maxim, pentru fani. Ceea ce aduce nou acest album este sunetul, mult mai melancolic.

Ne-am axat pe balade asa cum i-am obisnuit pe fani, dar am vrut sa sune altfel decat pana acum, am vrut sa dam culoare albumului si sper ca am reusit", a declarat tobosarul Nelu Dumitrescu, unul dintre veteranii Iris.

Apreciat de critici ca fiind un album mai mult comercial, "Iris Maxima" atrage cu toate acestea numerosi fani la concertele de prin tara. Mai mult de atat dovada clara a neperisabilitatii melodiilor semnate Iris este si pragul de care se apropie cu pasi repezi, cel de 30 de ani de activitate. "Da se poate spune ca am mers pe un stil mai comercial.

Poate si pentru ca am ajuns asa departe si ne simtim si noi mai romantici, inaintam in varsta. Dar publicul este foarte receptiv la tot ceea ce inseamna Iris, pentru ca noi intotdeauna am cantat pentru el.

Am avut piese dedicate lui – iar mai nou si piesa "Iris Maxima" le multumeste ca au fost alaturi de noi pe parcursul anilor. Daca nu ai public, daca nu este cine sa te iubeasca, nu ai cum sa rezisti pe piata muzicala. Iar noi simtim ca suntem iubiti, ca avem oameni care ne incarca, zi de zi, cu energie.

Cel mai mult ne pare rau ca nu putem ajunge in mai multe orase cu acest spectacol, dar poate intr-un turneu viitor vor fi incluse mai multe", a spus tobosarul.

Cat despre publicul clujean Dumitrescu a adaugat ca este printre cele mai active din tara si cam singurul care s-a pastrat, drept dovada sta faptul ca la fiecare concert sunt intampinati de o mare de oameni care ii sustin, ii aplauda si le fredoneaza melodiile.

Concertul de la Cluj va fi cu incepere de la ora 19.30 si va tine in jur de doua ore si jumatate, dupa aprecierea membrilor trupei. Iar celelalte orase, cuprinse in turneu, sunt Brasov, Sibiu, Timisoara, Craiova, Constanta si Iasi.