In ultimii trei ani, trei comune din judetul Botosani au fost transformate peste noapte in orase, desi conditiile de viata nu s-au schimbat cu absolut nimic. Astfel, locuitorii din Bucecea, Flaminzi si Stefanesti s-au trezit ca sint oraseni desi noile orase mai au cale lunga sa-si merite rangul de urbe. Singura schimbare este ca acum trebuie sa plateasca taxe si impozite mai mari.

Asa au ajuns orasenii din Stefanesti sa se plinga autoritatilor ca mai bine ramineau comuna. De cind Stefanestiul este oras, spitalul a fost desfiintat si transformat intr-o unitate medico- sociala.

Asadar, Stefanestiul este oras doar cu numele. In localitate, in afara de primarie, nu m ai exista nici o alta institutie importanta. Oamenii sint arondati la Judecatoria Saveni si pentru a ajunge la procese trebuie sa parcurga 40 de kilometri cu singurul autobuz care circula pe aceasta ruta.

Anul trecut, orasenii din Bucecea au organizat chiar un protest in fata primariei cerind ca localitatea lor sa redevina comuna. Autoritatile spun insa ca au fost nevoite sa transforme peste noapte a comunele mai dezvoltate in orase, intrucit asa a cerut Uniunea Europeana