Guvernul a aprobat ieri prin Hotarare de Guvern inchirierea plajei Marii Negre, prin licitatie publica, pentru o perioada de zece ani, cu posibilitatea prelungirii. Potrivit Oanei Marinescu, purtatoarea de cuvant a Guvernului, „masura are drept scop aducerea plajelor la nivel european si promovarea unei politici de dezvoltare durabila a litoralului romanesc”.

Plaja va fi impartita in 33 de sectoare, care vor fi scoase la licitatie. Cea care se va ocupa de toate aceste operatiuni va fi Administratia Nationala „Apele Romane”- Directia Apelor Dobrogea Litoral, careia ii va reveni si un procent de 50% din incasarile astfel realizate, restul de 50% mergand la bugetul de stat.

In opinia guvernantilor, inchirierea plajelor pe zece ani, cu posibilitatea de prelungire, confera stabilitate agentului economic cu privire la derularea de investitii si implicit a recuperarii costurilor investitionale.

Sulfina Barbu, ministrul Mediului si Gospodaririi Apelor, a declarat ca toate procedurile de licitatie vor incepe cat se poate de repede, astfel incat plajele sa fie amenajate inainte de inceperea sezonului estival.