Paguba de aproape 4 miliarde lei provocata bugetului local al municipiului Targu-Mures de catre o comisie de licitatie condusa de primarul Dorin Florea, in urma cu cativa ani, trebuie recuperata de la membrii acesteia.

O sentinta irevocabila in acest sens a fost data inca din luna aprilie a anului trecut, insa edilul a sperat ca va reusi sa rastoarne situatia printr-o cale extraordinara de atac, care a cerut sa nu fie judecata la Targu-Mures.

In cele din urma, in ciuda faptului ca Florea a intrat intre timp in PD, Inalta Curte de Casatie si Justitie a respins ca nefondata aceasta cerere de stramutare, care fusese semnata de toti membrii comisiei de licitatie, mai putin de primar.

Solutia instantei supreme a fost da-ta pe 25 ianuarie 2006, demonstrand o data in plus ca magistratii de la Curtea de Apel Targu-Mures, care nu au acceptat suspendarea judecarii contestatiei in anulare pana la data pronuntarii asupra cererii de stramutare, au procedat absolut corect.

In conditiile in care si aceasta speranta a caii de atac extraordinare a fost spulberata, cei cinci invinuiti in dosar, respectiv Dorin Florea, Mircea Farcasan (seful SC "Locativ" SA), Mihai Porutiu (fost consilier PNL, actualmente membru PD - n. r.), Grama Maria si Barbu Constantin, trebuie sa dea inapoi suma stabilita de inspectorii Curtii de Conturi care au analizat maniera in care au fost vandute, prin licitatie, doua cladiri din centrul municipiului.

Astfel, echipa de control a constatat ca pretul de vanzare al imobilelor a fost redus eronat cu valoarea investitiilor efectuate de fostul chirias, in conditiile in care spatiul a fost vandut unei alte persoane juridice.

De asemenea, s-a acordat o reducere de 20 la suta, facilitate aplicabila doar in cazul vanzarii catre o farmacie, desi spatiul a fost cumparat de o societate care are alt obiect de activitate.

Totodata, ins-pectorii Curtii de Conturi au stabilit ca in cadrul licitatiilor nu a fost respectat principiul concurentei loiale, avand in vedere ca cei doi participanti la licitatie aveau acelasi actionar principal.