O parte dintre membrii prezenti la sedinta Delegatiei Permanente a PNL Arad au cerut excluderea din partid a deputatului Mihai Calimente, dupa ce acesta a contestat alegerile pentru desemnarea presedintelui organizatiei judetene.

Parlamentarul sustine, dar fara sa-si argumenteze spusele, ca ar fi constatat "niste nereguli in campania electorala din partid si chiar in timpul alegerilor", care s-au desfasurat sub coordonarea vicepresedintelui PNL, Teodor Melescanu. El a motivat doar ca depunerea unei constestatii este un drept al sau.

Calimente, fost vicepresedinte al filialei, a facut parte din echipa cu care Titu Gheorghiof s-a prezentat la Conferinta de alegeri pentru a obtine inca un mandat in fruntea filialei liberalilor. Initial, cei prezenti la Delegatia Permanenta au luat in discutie modul in care s-au desfasurat alegerile judetene si contestatia depusa de deputatul Calimente la Curtea de Onoare si Arbitraj.

In acest sens s-a facut un apel catre parlamentar pentru a-si retrage contestatia.

Totodata, a fost adoptata o rezolu-tie potrivit careia campania electorala interna a lui Sever Jurca pentru alegerile din 4 februarie a fost corecta, alegerile de la Conferinta judeteana au fost corecte si statutare, iar contestatia depusa de Calimente este nefondata. Rezolutia a fost votata cu 112 voturi "pentru" si doua abtineri.

Initiativa de a-l exclude pe Calimente din partid a fost, insa, respinsa categoric de Sever Jurca, presedintele ales al filialei. Acesta a afirmat ca deputatul nu poate fi discutat in lipsa, iar propunerea privind retragerea sprijinului politic si excluderea din partid nu este cazul sa fie discutata.

In urma contestatiei depuse, la Arad a sosit o decizie de la conducerea centrala a partidului, in care se mentioneaza ca pe durata solutionarii contestatiei, actualul Birou Judetean, ales la inceputul acestei luni, se suspenda, iar vechiul Birou se reactiveaza. Comitetul Executiv al PNL va lua, luni, in discutie contestatia depusa de Calimente.