Gala premiilor "Clujeni de nota 10", evenimentul mult asteptat, care s-a desfasurat in premiera la Cluj-Napoca, dupa modelul aceleiasi manifestari la nivel national, s-a consumat intr-o atmosfera placuta la sfarsitul saptamanii trecute.

Evenimentul organizat de Alpha TV si Realitatea TV Cluj, in colaborare cu alte institutii a avut menirea de a premia cei mai iubiti 10 clujeni pe anul 2005. Totodata acea seara a marcat si deschiderea oficiala a postului de televiziune Realitatea TV Cluj.

In sala Casei Universitarilor, care a gazduit aceasta manifestare de amploare, s-au adunat oameni politici, artisti, sportivi, oameni de presa, oameni de afaceri, profesori, toti in asteptarea premierii celor mai buni clujeni, din anul 2005, din diferite domenii.

Si cum o seara atat de speciala nu putea fi intretinuta decat de oameni la fel deosebiti, gazdele evenimentului au fost doi cunoscuti interpreti de muzica populara, care au reusit, pe parcursul desfasurarii galei sa capteze atentia publicului prezent la manifestare.

Flori, trofee, aplauze si mai ales vorbele de multumire ale castigatorilor au marcat aceasta seara. La aceasta manifestare concurs "s-au intrecut" 50 de personalitati clujene la 10 categorii& medici, profesori, magistrati, jurnalisti, sportivi, oameni de afacere, artisti, functionari publici din administatie si oameni politici.

Fiecare castigator a beneficiat de un film de prezentare a carierei de la inceputuri pana in prezent, axandu-se in principal pe punctele forte ale fiecaruia. Sondajul in baza caruia s-a realizat acest clasament s-a desfasurat in perioada 24 ianuarie – 9 februarie, pe un esantion de 1093 de persoane, reprezentativ pentru populatia Clujului.

Cei intervievati au fost rugati sa raspunda la trei intrebari ce vizau anumite caracteristici ale fiecarei categorii in parte, dupa care au ales din lista de cinci persoane, pusa in joc la fiecare categorie, acea personalitate pe care o considera cea mai competenta si care se regaseste in descrierea facuta de ei.

Totodata cei care au realizat sondajul s-au axat pe diferite categorii de varsta ale celor intervievati si chiar profesii diferite, pentru ca rezultatele sa fie cat mai concludente. Premiile pentru "Clujeni de nota 10" au fost adjudecate, in cele din urma de cei mai buni dintre cei buni.

La categoria& medici - Radu Capalneanu, directorul "Institutului Inimii" din Cluj-Napoca, care a tinut sa multumeasca celor care cu care lucreaza si care au crezut in el mai ales in momentele destituirii din functia de director, proces castigat, in cele din urma.

Andrei Marga, presedintele Colegiului Academic al Universitatii Babes-Bolyai si-a adjudecat trofeul la categoria profesori, Ilie Botos, procurorul general al Romaniei, la categoria magistrati, iar Ilie Calian, redactorul-sef al ziarului "Adevarul de Cluj", a abtinut premiul pentru cel mai bun jurnalist al anului 2005.

Cel mai iubit sportiv a fost desemnat, cum era de altfel de asteptat, Dorinel Munteanu, cel care a reusit sa duca, intr-un timp relativ scurt, in grupa A, echipa de fotbal "CFR Ecomax". Si ca o continuare a acestei categorii, omul de afaceri Arpad Paszkany, printre altele si finantatorul "CFR Ecomax", a obtinut trofeul pentru cel mai bun om de afaceri.

La categoria artisti a castigat mult iubitul actor clujean Florin Piersic, care de curand si-a aniversat implinirea celor 70 de ani, printr-un spectacol de exceptie, sustinut la Teatrul National din Cluj-Napoca.

Ultimele trei categorii, la care s-au "batut"& parlamentarii, oamenii din administatie si oamenii politici, au fost adjudecate de deputatul PD Daniel Buda, prefectul Clujului, Alin Tise, respectiv primarul Clujului, Emil Boc. Mare parte din cei premiati nu au putut fi prezenti la manifestare, insa au transmis mesaje de multumire prin intermediul altor persoane.

Castigatorii au fost recompensati pe langa flori si trofee, cu aplauzele publicului, care desi nu a fost foarte numeros, a reusit sa-i sustina cum se cuvine pe cei 10 clujeni de nota 10.

Evenimentul a mai fost presarat si cu momente artistice, care au bucurat spectatorii, iar seara s-a incheiat, intr-o atmosfera la fel de placuta, cu o receptie ca la carte, unde personalitatile premiate si cele care nu au obtinut nota 10 de la clujeni si-au dat mana si s-au felicitat.