Baroul Cluj si-a ales prin vot, la sfarsitul saptamanii trecute, o noua structura de conducere. La aceasta adunare generala ordinara a baroului Cluj au participat majoritatea juristilor din municipiu alaturi de o serie de invitati, persoane marcante din administratia si viata politica a Clujului.

In urma votului, Gidro Stanca a fost desemnata decanul Baroului Cluj pentru urmatorii patru ani.

Pentru cele 25 de posturi din diferitele sectiuni de conducere s-au inscris un numar de 55 de candidati, in cea mai mare parte tineri care s-au bazat pe discursurile prezentate pentru obtinerea sustinerii din partea colegilor prezenti la adunare.

Printre invitatii care si-au prezentat discursul la inceputul evenimentului s-au numarat prefectul municipiului Cluj, Alin Tise, presedintele Consiliului Judetean Cluj, Marius Nicoara, viceprimarul Adrian Popa, precum si diferiti politiceni din cadrul UDMR sau PD.

Prefectul Alin Tise a tinut sa atraga atentia asupra faptului ca in cadrul baroului Cluj nu exista o structura specializata in comunicarea cu cetatenii, motiv pentru care Baroul inca nu a reusit sa stabileasca o imagine reprezentativa a modului in care este impusa legea in municipiu.

In opinia lui Tise, in interiorul baroului Cluj este nevoie de un birou mass-media si de un purtator de cuvant prin intermediul carora populatia sa fie anuntata in mod constant de actiunile Baroului. Dintre cei cinci candidati la postul de decan al baroului Cluj a fost desemnata, prin votul participantilor, Gidro Stanca.

"Cred ca va fi un castig pentru baroul Cluj faptul ca a iesit castigatoare. A fost o competitie adevarata si corecta iar faptul ca Gidro Stanca a mai avut patru mandate de consilier este in avantajul baroului deoarece va fi un decan cu mare experienta", ne-a declarat Alin Tise.

Deputatul PD Daniel Buda a declarat ca "majoritatea candidatilor pentru postul de decan au fost persoane valoroase. Se pare ca Gidro Stanca a fost cea preferata in final de catre colegii din barou".

Desi, in cadrul adunarii, avocatii prezenti discutau chiar inainte de numararea voturilor faptul ca favoritul principal ar fi Gidro Stanca, Daniel Buda ne-a declarat ca fiecare dintre candidati au avut un mare numar de sustinatori. In cadrul evenimentului Sever Muresan a primit diploma de onoare pentru cei 55 de ani de activitate in avocatura.