Scandalul legat de "gaura" produsa bugetului local al municipiului Targu-Mures in urma vanzarii fara respectarea prevederilor legale a doua spatii comerciale in vechea legislatura continua.

Primarul orasului, Dorin Florea, care a fost presedintele comisiei de licitatie cu girul careia s-au produs nelegalitatile in urma carora bugetul local a fost prejudiciat cu aproape 4 miliarde lei vechi, a anuntat, ieri, ca nu intentioneaza sa plateasca din proprie initiativa sumele la care a fost obligat de catre Curtea de Conturi.

"Nu am bani si gata. Sa vina sa ma execute Curtea de Conturi", a spus edilul. El a adaugat ca va da in judecata firma care a cumparat spatiul comercial pentru a obtine de la aceasta banii care i-au fost imputati lui si celorlalti 4 membri ai comisiei de licitatie.

"Atac societatea si voi demonstra indirect ca sunt nevinovat. De ce sa raspunda primarul pentru ce a facut fostul Consiliu Local. Ei au hotarat cum sa vand", a mai spus Florea. Potrivit primarului, comisia de licitatie pe care a condus-o nu a facut decat sa execute o serie de hotarari adoptate de fostul CL.

"Hotararea consilierilor locali a fost sa se vanda, astfel ca s-au vandut spatiile catre aceasta societate si noroc bun. E o mare prostie si mare ticalosie, eu n-am fost niciodata de acord cu vanzarea din patrimoniul orasului", a completat Dorin Florea. Edilul sustine ca el a facut parte din comisia de licitatie "doar pe hartie".

De aproape un an, Dorin Florea, Mircea Farcasan, Mihai Porutiu, Constantin Barbu si Maria Grama, membri in comisia de licitatie care a vandut doua spatii comerciale din Targu-Mures la un pret diminuat nelegal, tergiverseaza punerea in executare a hotararii de instanta prin care este mentinut raportul Curtii de Conturi, care ii gasea responsabili pe acestia de un prejudiciu de aproape 4 miliarde

lei vechi. Potrivit echipei de control, suma cu care a fost pagubit bugetul local a aparut in urma vanzarii celor doua imobile deoarece comisia prezidata de Dorin Florea a redus eronat din pretul de pornire a licitatiei valoarea investitiilor efectuate de fostul chirias.

Astfel, un spatiu a fost vandut unei alte persoane juridice si s-a acordat o reducere de 20 la suta - facilitate aplicabila doar in cazul vanzarii catre o farmacie - desi spatiul a fost cumparat de o societate care are alt obiect de activitate.

Totodata, inspectorii Curtii de Conturi au stabilit ca principiul concurentei loiale a fost incalcat pentru ca cei doi participanti la licitatie aveau acelasi actionar principal.