psd 1849 foto Simionescu

Senatorul PSD Braila, Aurel Simionescu a declarat ca partidul sau va sustine si va vota legea privind instiutia prefectului, lege care a fost promulgata prin ordonanta de urgenta nr. 179/2005. "Noi suntem de acord ca trebuie sa existe aceasta lege pentru ca ea a fost data de fapt de PSD in iulie 2004.

Suntem de acord ca prefectii trebuie sa fie inalti functionari publici si incet- incet sa profesionalizam si sa depolitizam aceasta categorie de demnitari, cel putin teoretic.

Ceea ce am reprosat noi este faptul ca legea data de PSD si cea data de actuala coalitie a eludat ideea concursului pentru ocuparea postului de prefect la prima numire.

In mod normal, ei ar fi trebuit sa dea un concurs, sa intre in categoria inaltilor functionari publici si apoi dintre acestia sa fie numit prefectul prin ordin al ministrului. Spun asta pentru ca si din cadrul PSD erau fosti prefecti care aveau pregatirea necesara si putea sa se prezinte la un astfel de concurs.

Ca ar fi luat sau nu, asta este altceva. Testele sustinute de prefecti pana acum a fost avizare pe post. Ar trebui sa li se dea posibilitatea si altora sa participe".

O dezbatere mult asteptata este cea a motiunii de cenzura initiata de PSD cu privire la legile sanatatii.

Senatorul PSD a spus ca a semnat demersul pentru initierea acestei motiuni considerand ca "pachetul de legi al sanatatii, desi are o serie de lucruri bune, are si alte lucruri care nu tin de asistenta medicala ci de orgoliul unui om care vrea sa gestioneze totul, sa centralizeze tot ceea ce inseamna viata

spitalelor si care in mod sigur nu va reusi sa o faca. Deci nu sistemul de sanatate este cel vizat ci orgolii, interese pe care ministrul le considera necesare".

Ada MIHALIAN