Secretarul general al PNL, Dan Motreanu, a anuntat ca presedintele filialei din Arad este deputatul Titu Gheorghiof. Totusi, in urma unei intelegeri dintre parlamentar si cel care a castigat alegerile pentru sefia organizatiei judetene, coordonarea activitatii la Arad ii va reveni lui Sever Jurca.

"Atata timp cat Conferinta judeteana de alegeri este contestata, presedinte este fostul presedinte, insa aici exista o intelegere intre cei doi. Titu Gheorghiof este membru in Biroul Permanent Central si coordonator din partea conducerii centrale pentru judetul Arad si am inteles ca l-a lasat un fel de coordonator la nivelul judetului pe Sever Jurca.

Pana cand nu este definitivata contestatia de Comisia de Onoare si Arbitraj, nu putem sa validam Conferinta Judeteana", a declarat Motreanu.

Deputatul Mihai Calimente, cel care a depus contestatia, si Sever Jurca au avut o intrevedere in care au discutat asupra situatiei create in filiala aradeana a liberalilor. Cei doi nu au ajuns la nici o intelegere, drept pentru care procesul solutionarii contestatiei merge in continuare mai departe.

Discutiile dintre cei doi a venit in urma unei solicitari facute de conducerea centrala a partidului condus de Calin Popescu-Tariceanu.

Calimente a declarat, insa, ca nu a dorit sa-si retraga contestatia, pentru ca este dreptul sau de a formula o astfel de plangere fata de modul in care s-a desfasurat campania electorala interna, ce a culminat cu alegerea lui Sever Jurca in fruntea organizatiei judetene.

Parlamentarul este sigur ca, indiferent daca contestatia se va solutiona in favoarea sa ori in cea a lui Sever Jurca, nu i se poate intampla nimic, chiar daca s-a vorbit despre o posibila excludere a sa din partid. "Eu sunt pregatit pentru orice. Este posibil ca noua conducere, daca va fi validata, sa ma sanctioneze.

Dar vin eu atunci si intreb: isi poate Alianta permite sa renunte la un parlamentar in conditiile actuale, cand majoritatea la vot este asa cum este?", a adaugat Mihai Calimente.