Presedintele PSD, Mircea Geoana impreuna cu vicepresedintii Mihai Tanasescu si Cristian Diaconescu au efectuat o vizita la Braila. Pe tot parcursul vizitei au fost insotiti de parlamentarii PSD Braila dar si de presedintele organizatiei judetene, Gheorghe Bunea Stancu.

Programul acestei vizite a debutat cu vizitarea Spitalului Judetean unde presedintele PSD a avut ocazia sa stea de vorba cu cadrele medicale si implicit cu directorul spitalului pentru a afla greutatile cu care se confrunta sistemul sanitar brailean.

In timpul acestei vizite in spital, Mircea Geoana s-a dovedit un politician foarte deschis, discutand chiar si cu oameni simpli intalniti pe holuri dar si cu pacienti. Mircea Geoana a declarat ca vizita la spital nu are legatura cu posibila schimbare a directorului spitalului din Braila.

"Am fost la spital pentru a vedea si a asculta sfatul celor care lucreaza in sistem fata de acest pachet de reforma al sanatatii asumat de catre Guvern.

Am vazut si cateva parti bune dar este clar ca la nivelul intregului judet, chiar daca este un spital mare si relativ bine dotat, este incapabil sa asigure nevoile tuturor locuitorilor din Braila".

Un alt punct din calendarul aceste vizite a reprezentat-o intalnirea cu pensionarii unde fiecare si-a spus pasul si au primit raspunsuri pe masura.

In cadrul intalnirii , Mircea Geoana a precizat ca PSD doreste ca banii din privatizarea BCR sa mearga pentru sistemul de pensii si nu "pentru un fond de investitii inventat de actuala putere. PSD nu este la pamant.

Organizatia de la Braila si alte organizatii din tara ne arata ca tonusul partidului ramane la fel de vital, ca oamenii doresc sa depasim aceasta etapa, sa luam niste masuri in interiorul partidului dar mai ales sa ne intoarcem la problemele oamenilor.

Cred ca facem o greseala, inclusiv cei de la putere o fac crezand ca perpetuarea acestui circ va tine loc de raspunsuri la problemele oamenilor. Am venit sa vedem care sunt problemele dumneavoastra"

Geoana a declarat ca vor continua deplasarile in tara "nu pentru imagine ci pentru ca, in timp ce acest circ mediatic se dezlantuie, problemele adevarate ale romanilor sunt puse in paranteza.

Este clar ca exista o strategie de diversiune din partea actualei puteri, o perdea de fum care se incearca sa se puna pentru ca romanii sa nu se mai gandeasca la problemele adevarate. Romania area cea mai scumpa motorina din Europa, avem cel mai scum gaz.

Cum putem accepta ca traim intr-o tara in care avem cel mai scump lapte, gaz, motorina si noi vorbim de integrare europeana si de alte subiecte?".

De asemenea, Mircea Geoana a participat si la conferinta judeteana a PSD Braila alaturi de parlamentarii braileni Mihai Tudose, Aurel Simionescu si Alin Teodorescu si de presedintele PSD Braila, Gheorghe Bunea Stancu.

In cadrul conferintei de presa care a urmat, presedintele PSD a avansat ideea ca organizatiile judetene care vor avea performante ca cele de pana acum vor avea cu siguranta oameni la centru, posibili ministri.

"Am stabilit la nivelul conducerii partidului cat si la intalnirea cu liderii organizatiilor judetene ca in partid va exista de acum incolo o legatura intre performanta politica si recompensa politica.

Mi se pare firesc ca organizatiile care au scoruri electorale bune si foarte bune sa poata sa ne propuna si oameni in pozitii importante in viitorul nostru guvern. De aceea, sunt convins ca la alegrile viitoare PSD va castiga si municipiul Braila. Vom cauta sa aducem oameni din teritoriu mai multi la Bucuresti.

Le-am promis ca daca fac un scor comparabil cu cel de la alegerile trecute si daca-mi aduc si municipiul Braila la care tin foarte mult garantez ca va exista un ministru important din Braila in viitorul nostru guvern".

Liderul PSD a recunoscut ca presedintele PSD Braila este un om puternic dar si parlamentarii sunt la fel de buni, deci organizatia Braila este foarte puternica. "Sunt convins ca Bunea Stancu o sa-si vada cu forta si putere de proiectele pe care le-a inceput si care sunt bune pentru comunitate.

Cu privire la actualul guvern, presedintele Geoana a admis ca zilele acestuia sunt numarate.

"Faptul ca in parlament exista o majoritate extrem de fragila, ca se primesc direct sau indirect mesaje de la Cotroceni sau prin interpusi cu privire la asa-zisa implicare a liberalilor in frunte cu Patriciu si Tariceanu, ne arata ca suntem in fata unei operatiuni prin care se doreste eliminarea premierului...Daca nu va exista

o coeziune intre presedinte si primul-ministru, un guvern capabil sa ne rezolve problemele, acest bumerang se va intoarce asupra samuraiului-sef. Nu avem de aparat pe mineni. Daca se demonstreaza ca cineva a incalcat legea, partidul nostru nu se va ascocia cu acesta dar pana una-alta eu vad foarte mult fum, foarte mult circ mediatic.

Nu am garantia ca aceasta chestiune este manipulata politic".

In ceea ce priveste scandalul cu Adrian Nastase, presedintele PSD a afirmat ca scandalul "matusa Tamara" a ajuns acum in faza de acuzatii in justitie. "Este vorba aici de destinul unui om care si-a creat o imagine care acum ii este defavorabila si pe noi ne-a afectat.

Cred ca trebuie sa astept un minimum de confirmare ca exista intr-adevar elemnte certe in aceasta chestiune".

Ada MIHALIAN