- A ajuns senatorul Iorgovan o victima a colegilor sai de partid?

- Atacurile la adresa mea au fost puse pe picioare ca instrument politic de Cosmin Gusa, de cind era secretar general la PSD, dar nu numai in legatura cu Iorgovan, ci cu toti cei care trebuiau scosi in fata cu o imagine negativa. Asta ca sa iasa centrul care era in jurul lui Adrian Nastase curati. De fapt se incerca sa se aplice filosofia centrului curat.

Pentru ca aceasta echipa de manageri politici, dirijata atunci, timp de trei ani de Cosmin Gusa, a fost cea care a declansat filosofia cu baronii locali. Oriunde putea sa fie coruptie in PSD, dar nu in jurul lui Nastase. Si eu am fost unul dintre cei care prindea bine pentru a capta atentia. Mai multi oameni, de o moralitate indoielnica, din jurul lui Adrian Nastase au sarit sa ma faca praf.

- Cosmin Gusa nu mai este de mult in PSD. Totusi atacurile la adresa dvs. continua. Inseamna ca au ramas niste corespondenti ai sai care acum se ocupa de dumneavosatra...

- Nu. Atunci era vorba de un sistem de lucru. Acum nu pot sa spun ca exista niste oameni care se ocupa de mine. Nu mai exista acel sistem cu care eu m-am luptat si nici acea gasca de atunci nu prea mai exista. Cum indrazneam sa critic, imediat reactionau si imi aratau tot felul de cartonase, ca la fotbal.

- Cine facea acest lucru?

- De exemplu, cind am avut reactia cu privire la ministrul Justitiei, cind am spus ca pluteste prin minister, am fost chemat aici, la Prahova si aproape pus la zid. Unul dintre cei care m-a judecat foarte aspru a fost Serban Mihailescu, care atunci era deputat de Prahova. Atunci cind am fost aici a sarit la gitul meu. M-a calcat in picioare pentru ca m-am luat de doamna de la Justitie.

Probabil domnia sa se intreaba de unde pina unde l-am pomenit in citeva luari de pozitie ale mele. Pai l-am pomenit ca sa-si aduca aminte. Foarte multi au uitat, dar eu nu am uitat cum m-au umilit si cum m-au judecat ca pe ultimul infractor.

Acum iarasi deranjez, pentru ca ajung la Caras si descopar acolo ca in sediul PSD, se facea trafic cu persoane, falsificari de bani si de documente de identitate. Toate astea sub obladuirea lui Ilie Sarbu, care raspundea de zona respectiva si despre care eu cred ca nu era strain de ceea ce se intimpla acolo.

Iar cel care urma sa fie sef al organizatiei PSD judetene nici macar nu a fost intrebat cum a fost posibil asa ceva. Pentru ca atunci eram la putere si din sediul nostru au fost arestate niste persoane pentru infractiuni de crima organizata, procesul s-a tinut in secret.

- Ce anume aveti sa-i reprosati lui Serban Mihailescu?

- Reactia violenta a lui de atunci. Restul sint asocieri care se pot face. Imprejurarea ca se aresteaza oameni de la cabinetul lui cred ca nu e o problema care sa nu ridice niste semne de intrebare, fie doar in legatura cu modul in care acei oameni au ajuns acolo. Daca domnia sa are si alte probleme, nu sint eu in masura sa le judec acum. Pentru asta exista justitie.

- Nu vi se pare curios ca, dupa ce l-ati informat pe Mircea Geoana despre infractiunile care se petrec la Caras in sediul PSD nu s-a luat nici o masura? Ba mai mult, a aparut o reactie negativa la adresa dvs. V-a trimis Mircea Geoana sa va rupeti gitul la Caras?

- Antonie Iorgovan n-are cum sa-si rupa gitul. In toate discutiile pe care le-am avut cu Geoana si cu Mitrea pe aceasta problema a fost punctat faptul ca vine momentul cind vor lua masura radicala, dar prea s-a suprapus problema asta a Carasului cu Nastase. Asta este explicatia obiectiva.

- La un moment dat ati avut un conflict si cu actualul presedinte al PSD Prahova. V-ati impacat acum cu Marian Saniuta?

- Nu am avut un conflict cu acesta. Marian a avut la adresa mea o formulare metaforica, adica a vrut sa spuna ca a discutat cu mine si ca m-a rugat sa fiu mai atent cu unele afirmatii. Altceva nu a fost intre noi.

- Va simtiti bine in PSD?

- N-am motive sa nu ma simt bine. Eu sint un luptator. Prin ceea ce fac eu se rascolesc mentalitati si se decatuseaza energii in sensul de constructie. Ia sa-l dati la o parte pe Iorogovan si sa vedeti cine ar fi fost in stare sa rascoleasca niste structuri osificate ale partidului.

Oricum n-am de gind sa renunt si sa ma retrag si nici sa plec la un alt partid, pentru ca eu sint un om de stinga, asa ca vor mai avea de furca cu mine in partid.

- Este de notorietate faptul ca nu sinteti un fan Mircea Geoana. Credeti ca Mircea Geoana are in jurul lui oameni care sa poata readuce partidul pe linia de plutire si sa spele mare parte din acuzatiile care planeaza asupra unor lideri ai PSD?

- Este fals ca nu sint fan Mircea Geoana. Este de notorietate ca nu l-am votat pe Mircea Geoana. Dar eu chiar il sprijin in lupta sa de a face ordine in PSD. Nimeni insa in fruntea partidului nu are absolut nici o sansa sa reuseasca fara implicarea directa a lui Ion Iliescu. In calitate de presedinte al Consiliului de Onoare al partidului sa devina un membru de drept al conducerii partidului. Este suficienta o hotarire a Consiliului National.

- Cu Emil Calota v-ati impacat?

- Pai nici nu am fost pina la urma certat. Mi-a intins mina ceea ce eu am considerat ca este o recunoastere a faptului ca a gresit si deci este o pornire catre impacare ca intre doi oameni civilizati, care sint legati de acelasi crez politic. Nu vad de ce s-ar mentine stari de tensiune intre noi.

- In calitate de avocat, l-ati fi aparat, in situatia de acum, pe Adrian Nastase?

- Daca nu eram membru PSD, da.

- Revenind la pozitia dumneavoastra in partid, se poate usor constata ca nu sinteti prea iubit acolo, la centru. Cine pune la cale acest complot?

-Sint foarte multi in partid care simteau incotro doreste o anumita reactie Adrian Nastase. Ei o luau inainte si se ofereau sa-l atace pe unul sau pe altul, printre care si pe mine. Lucrul asta dadea bine. Unul dintre cei care a jucat a acest rol, in ceea ce ma priveste a fost si este Viorel Hrebenciuc. Eu n-am avut acces decit in ultimul an de mandat la o functie in PSD.

In toata perioada 2000-2004 am fost simplu senator si in ultima perioada a mandatului am fost impins spre functia de secretar profitindu-se de plecarea din tara a lui Adrian Nastase. A fost un embargou total asupra mea pentru a nu ajunge in functii. Blocajul asta s-a continuat si in campania electorala.

Am candidat aici si am iesit primul la votul din partid si apoi am fost scos de pe liste, dupa care mi s-a facut favorul de a fi pus al doilea. Dar in final, de vreme ce Adrian Nastase are dosar penal si a fost obligat sa-si dea demisia din functiile detinute si eu duc batalii tocmai pe ideea de curatenie in partid este semn ca am cistigat eu si nu el.