Magistratii Tribunalului Timis au respins cererea de recuzare a judecatorului desemnat sa solutioneze cunoscuta cauza de coruptie din dosarul "Electrica-Banat", dupa ce aparatorii inculpatilor au invocat neregularitatea actului de sesizare a instantei. Mai exact, la data de 21 martie, avocatii au cerut restituirea cauzei inapoi la DNA, pentru completarea cercetarii, demers respins de instanta. Ca urmare, aparatorii inculpatilor au decis sa il recuze pe judecator.

Cum argumentele invocate nu au fost suficient de solide pentru a convinge completul de judecata ca s-ar impune schimbarea magistratului care solutioneaza dosarul "Electrica", demersul a fost respins. Urmatoarea infatisare in instanta a fost fixata pentru 27 aprilie, termen la care ar putea incepe audierea inculpatilor.

Un numar de 24 de persoane, intre care fosta conducere centrala a societatii "Electrica", in frunte cu ex-directorul Lucian Boghiu, si cea a filialei din Timisoara au fost trimise in judecata pentru fapte de coruptie.

In perioada 2003-2004, omul de afaceri Vasile Croitoru, considerat "creierul" retelei de componente "Siemens" contrafacute, a coordonat o afacere de zile mari. Mai multi directori din sistemului energetic national au fost "co-interesati" sa achizitioneze acest tip de marfa de calitate indoielnica, la preturi supraevaluate, primind in schimb masini de lux si sume importante de bani. Prejudiciul a fost estimat la peste 21 de miliarde lei vechi.