Cererea FC Oradea de a primi in administrare subsolul cladirii in care isi desfasoara in prezent activitatea a starnit discutii in ultima sedinta de Consiliu Local. O parte din alesii aflati in Opozitie au sustinut ca echipa de fotbal primeste prea mult de la administratia locala.

Cu toate acestea, consilierii PD si UDMR au asigurat necesarul de voturi, iar proiectul de hotarare a trecut de plenul CL.

Conducerea clubului de fotbal a venit cu cererea inchirierii spatiilor de la subsolul Vilei Darvas-Laroche de pe strada Iosif Vulcan, aflata tocmai in centrul municipiului resedinta a judetului Bihor. Patronatul FC Oradea doreste sa administreze spatiile respective pentru a putea inchiria subsolul imobilului in vederea obtinerii de venituri.

O parte din consilierii locali au considerat aberanta aceasta cerere. Mai ales pentru ca in comisii s-a discutat despre posibilitatea ca de la toamna clubul de fotbal sa fie vandut. "De ce sa mai dam aceste spatii cand noi ne gandim sa vindem clubul? Daca le dam cladirea in administrare si pe urma vindem clubul poarte ne trezim ca ramanem fara cladire.

Daca clubul o inchiriaza pe 100 de ani? Eu cred ca exista interese care vor ca acel imobil sa ramana al FC Oradea", a declarat consilierul PSD Silvia Suciu.

Alesul social-democrat a fost sustinut si de catre colegii din PNL si PRM. Ovidiu Copil, de la PSD, a spus, la randul sa, ca CL da prea mult clubului, respectiv bani, iar acum si o cladire in administrare. Alesul PRM Florian Pantea a adaugat si el ca nu intelege de ce au fost investite atatea miliarde de lei in FC Oradea daca acum va fi vandut.

Dupa zeci de minute de discutii, consilierii UDMR si PD si-au dat votul pentru darea in administrare a subsolului imobilului din Iosif Vulcan echipei de fotbal.

Totodata, in aceeasi sedinta alesii au votat un decont de 100.000 de euro pentru FC Oradea, bani care au fost luati cu titlu de imprumut de catre club de la presedintele acestuia, Alexandru Satmareanu, pentru a face transferurile necesare.