Liderii democratilor din Alba s-au lansat, ieri, intr-un atac dur la adresa colegilor de Alianta - liberalii.

Acestia s-au suparat din cauza declaratiilor repetate ale presedintelui filialei PNL, ministrul Apararii, Teodor Atanasiu, care a spus ca la nivelul judetului, PD se situeaza in afara Aliantei din cauza faptului ca l-a primit in partid pe primarul din Zlatna, Silviu Ponoran, exclus din partidul condus de premierul Calin Popescu-Tariceanu.

Cel mai suparat a fost senatorul Alexandru Peres, care, intr-un acces de sinceritate, a recunoscut ca relatiile bune dintre cele doua formatiuni au fost mimate.

Parlamentarul a lasat, ieri, sa se inteleaga ca finantarea intocmirii unor proiecte de dezvoltare a orasului Zlatna ar putea fi blocata la nivel guvernamental, in ministerele detinute de liberali, din cauza conflictului pe care ministrul Apararii il are cu primarul Ponoran.

Este vorba de o suma de aproximativ sapte miliarde lei vechi, de care Zlatna ar avea nevoie pentru a demara cateva proiecte de interes local.

"Eu vreau ca Atanasiu sa dovedeasca ca nu este asa si sa ma faca pe mine mincinos", a spus Peres. Mai mult decat atat, el a recunoscut ca democratii si liberalii din Alba au mimat prietenia, cand, in realitate, lucrurile stateau exact invers. "Relatiile dintre PD si PNL nu sunt dintre cele mai bune, dar niciodata nu au fost. Am incercat sa le mascam" a mai declarat senatorul PD.

O pozitie asemanatoare a avut si colegul sau de partid si de circumscriptie, deputatul Stefan Bardan. "Precizarile ministrului Teodor Atansiu sunt tendentioase si lipsite de minima realitate politica din judet.

(...) Probabil ca iesirile dure ale liderului PNL Alba au alt substrat decat cel oficial, legat de Silviu Ponoran, iar PD nu se amesteca in treburile interne ale nici unui partid", a afirmat Bardan.

Mai mult decat atat, parlamentarul a spus ca declaratiile lui Atanasiu, potrivit caruia PD Alba este in afara Aliantei "D.A.", nu reprezinta pozitia oficiala a filialei pe care o conduce.

"Nu am luat cunostinta de vreo hotarare de acest gen a Biroului Permanent al filialei PNL, iar pozitiile exprimate de alti fruntasi liberali au reconfirmat ca iesirile publice ale ale liderului lor au fost mai degraba izolate" a adaugat Bardan.

Si mai suparat pe colegii de guvernare s-a dovedit a fi presedintele executiv al organizatiei democratilor, Ion Dumitrel, care este si presedintele Consiliului Judetean. "Atrag atentia Aliantei, PC si UDMR ca guvernarea seamana tot mai mult cu Conventia Democrata. Sa ne gandim foarte bine, pentru ca acelasi lucru vom pati", a spus Dumitrel.

Acesta a lansat un atac indirect si asupra ministrului Atansiu, dar si asupra deputatului liberal Tiberiu Barbuletiu.

"Daca dansii nu stiu cum au ajuns ministri si de unde au plecat, trebuie sa isi aminteasca imediat", a adaugat Dumitrel. De asemenea, acesta a mentionat ca "unii isi vor dori sustinere in vederea alegerilor europene, dar nu o sa o primeasca daca nu au facut nimic", aluzie la deputatul Tiberiu Barbuletiu, care face parte din grupul euro-observatorilor romani la Bruxelles.