Adio nopti fierbinti intre pereti de gheata. Hotelul de gheata de la Balea Lac a ajuns o ruina. Din cauza temperaturilor ridicate din ultima saptamana, acoperisul s-a topit si s-a prabusit.

Turistii care vor sa urce la peste 2000 de metri altitudine, in muntii Fagarasului nu vad insa nici o problema in topirea faimosului hotel. ICE Hotel a devenit ICE Club iar distractia este la maxim.

Vremea buna si soarele puternic ofera turistilor toate conditiile pentru o sedinta de bronzat adevarata. Minunea de gheata a stat in picioare doar doua luni si jumatate, desi initial patronul spera ca pana cel putin in luna mai, in Ice Hotel, sa se poata face cazari.

In toata aceasta perioada, prima locatie de gen din Sud-Estul Europei a avut sute de vizitatori, multi romani impatimiti ai muntelui si amatori de senzatii tari ca gheta urcand pana la Balea ca sa vada minunea.

Atrase de unicatul acestui amplasament au fost si multe personalitati si chiar vedete, printre acestia si cunoscutul creator de moda Catalin Botezatu. Arnold Klingeis, patronul hotelului ne-a spus ca "a venit de doua ori aici, dar nu s-a incumetat sa doarma nici o noapte intr-o camera de gheata.

Motivul vizitei lui era altul. Vroia sa faca o prezentare de moda aici, dar nu a mai fost sa fie si acum sigur nu se va mai intampla, cel putin nu sezonul acesta". Temperaturile deosebit de ridicate inregistrate in ultimele zile, chiar si la munte, au dus la topirea aproape instantanee a unei parti din acoperis.

Pentru siguranta celor care intentionau sa treaca pragul "palatului de clestar", patronii au hotarat sa il doboare complet la pamant. Tot ce a mai ramas acum din Ice Hotel sunt peretii si barul. Asa s-a nascut si ideea de a transforma hotelul in discoteca de gheata.

La sfarsitul saptamanii trecute foarte multi turisti s-a putut bucura de noua oferta "Ice Club". Distractia a fost la maxim si, cum era de asteptat, cocktail-urile si muzica buna au intretinut atmosfera.

Unul dintre turistii care si-a petrecut sfarsitul de saptamana la Balea ne-a spus ca "am mai fost in tot felul de discoteci, insa niciodata in una de gheata. Cred ca a fost cea mai reusita petrecere la care am asistat pana acum.

Imi pare rau insa ca nu am mai prins hotelul sa pot petrece o noapte intr-un pat de gheata, dar oricum e foarte bine aici". Frumusetea zonei a ramas asadar aceeasi si, in plus, muntele ofera in continuare motive de bucurie celor care se dau in vant dupa schi sau bronz la altitudine.

La Balea Lac stratul de zapada masoara acum peste 200 de centimetri, asa ca primavara nu si-a intrat pe deplin in drepturi acolo.

Patronul hotelului de gheata ne-a spus ca nu se teme ca turistii vor evita muntii Fagarasului si apreciaza ca "desi hotelul de gheata s-a topit, acum s-a deschis sezonul de schi iar oamenii vor veni in continuare la noi.

Din acest motiv ne-am gandit ca ar fi vine sa aducem si un DJ care sa faca atmosfera, ziua pentru cei care vor schia, iar noaptea pentru cei care vor sa petreaca." Desi, acum afacerea i s-a topit, patronul este multumit. In cele doua luni si jumatate a scos toti banii investiti si a avut chiar si profit.

Mai mult, e hotarit ca la iarna sa ridice un alt hotel mult mai devreme pentru ca turistii sa se poata bucura mai mult timp de noptile de gheata.