Viceprimarul orasului hunedorean Petrila, Dumitru Rascolean, este cercetat intern pentru abuz in serviciu, dupa ce primarul a dat, ieri, ordin in acest sens secretarului institutiei publice. Rascolean, care este si presedintele organizatiei locale a PSD, este acuzat de o parte a membrilor CL de abuz in serviciu.

Acesta ar fi folosit masina Primariei pentru a participa la manifestarile de 1 Mai, organizate de mai multe organizatii locale ale social-democratilor in Valea Jiului.

Masina de serviciu, apartinand Primariei, pe care o foloseste viceprimarul, un Cielo cu numarul de inmatriculare HD-04-YUX, a fost "impodobita" cu steagurile PSD si folosita in coloana care a strabatut Valea Jiului de 1 Mai.

Unul dintre consilierii locali independenti, Gheorghita Iorga, a facut chiar o adresa oficiala catre primarul din Petrila, Ilie Paducel, solicitandu-i acestuia sa ia masurile care se impun in acest caz, dat fiind faptul ca Dumitru Rascolean a incalcat prevederile legii, in care figureaza clar ca, pentru folosirea unui autoturism de serviciu in alte scopuri este nevoie de avizul Consiliului Local si al sefului administratiei publice locale, avize pe care viceprimarul nu le avea insa.

In sesizarea nr. 4.248, Iorga ii solicita primarului sa-i raspunda in scris "daca legile statului se vor aplica si pentru acesta", "care sunt masurile disciplinare care se vor aplica". Mai mult, consilierul a propus discutarea cazului in sedinta de Consiliu Local din aceasta luna.

Primarul orasului Petrila a declarat ca "daca viceprimarul a folosit masina institutiei, asa cum am deja o sesizare scrisa din partea consilierilor, este clar un abuz. Eu l-am intrebat chiar astazi (ieri Ð n.r.) pe Dumitru Rascolean si mi-a raspuns ca a fost la manifestari cu masina proprietate personala a soferului.

I-am solicitat secretarului Primariei, in calitate de garant al legii, sa cerceteze cele semnalate", a afirmat Ilie Paducel.