Am citit intr-un cotidian local un articol publicat recent, articol referitor la o « incurcatura » provocata de Primarul comunei Ciineni, situatie care se incadreaza perfect Codului Penal, si care nu trebuie sa mai puna probleme la nivel de justificare administrativa.

Concret, este vorba despre furtul practicat de primarul Fetelea Nicolae din banii alocati de Guvern unei familii sinistrate din anii 2004. Ne sta martor Monitorul Oficial Al Romaniei publicat cu nr.522/20.2005., act oficial guvernamental care demonstreaza, fara echivoc, furtul primarului in discutie.Fara sa ne supere colegul nostru de breasla, consideram ca trebuie sa aducem rectificarile de rigoare materialului succint scris de al noatru coleg.

Evenimentele pe scurt! In anul 2004, iarna, din cauza caderilor masive de zapada, casa unor rromi din comuna Ciineni a cedat sub presiunea greutati. Formata din trei membri, ramasa fara acoperis, familia in discutie se muta la fratele sotiei celor napastuiti.

Ca urmare a nenorocirii si sperand in sprijinul guvernamental, familia Alexandeu Stela face o cerere catre adminnistratia locala, solicitand minimul de efort posibil care sa le vina in ajutor. Cererea nu a ramas fara raspuns si Guvernul aloca suma de 40.000.0000. lei in sprijinul celor sinistrati. Ajutorul este facut public in Monitorul Oficial amintit.

Nu se cunosc considerentele pentru care primarul Fetelea si-a permis sa-si insuseasca cele patru zeci de milioane, distribuite de DMSSF VALCEA familiei Stela.

Una dintre « manevrele » posibil practicate, ar fi « auto- recomandarea » de catrea Fetelea, in fata celor responsabili, ca fiind ruda cu cei sinistrati Asa ar fi pus mana pe bani ! S-a implicat Procuratura.

Dupa mai bine de doi ani, familia Stela Alexandru se adreseaza justitiei, respertiv Procuraturii Orasului Brezoi, semnaland neregulile pe care primarul ales le-a savarsit. Acest lucru s-a intamplat la inceputul acestui an.

Rezultatele fiind nule, tinand cont de termenul legal stipulat si de legile in vigoare, sinistratii se simt furati pe fata de primarul lor ales,in concurenta cu justitia Valceana , definitorie fiind ce-a de la Brezoi. In 09. 01.2006 a fost depusa plangerea penala impotriva primarului Fetelea pentru infractiunea prevazuta de articolul 247 din C.P., respectiv « abuz in serviciu pentru ingradirea unor drepturi », motivarea fiind urmata de multe alte multe articole ale codului penal, articole inutil de enumerat. Nici pana in prezent nu s-a catadixit cineva sa raspunda acestor napastuiti.

Nedreptatea este evidenta!

Ilegalitatile Primarului. Pentru a fi fara echivoc scriere noastra, ne « permitem » sa subliniem principala infractiune a primarului Fetelea. Amintitul trebuia, conform Monitoruuli Oficial din 20.05. 2005. sa « transfere » suma de 40.000.000. lei familiei Alexandru , sinistratii din comuna Ciineni.

Din acest moment, toate discutiile, toate lamentarile si toate eschivele practicate de primar sunt inutile, jocurile de culise practicate fiind de « sorginta » penala. Sa nu trecem usor si peste prezentarea (infractionala) edilului ca fiind ruda cu sinistratii familiei Alexandru. Incercand sa « dreaga busuiocul », Fetelea s-a dus cu niste ajutoare materiale la familia Alexandru.

Conform declaratiei acesteia, sprijinul a constat in doua lazi de cuie, 10-15 placi de azbo-ciment (placi luate din resturile unui incendiu din localitatea Raul Vadului) si sase saci de ciment. Pentru a fi « tabloul » complet , sacii au fost ridicati, in prezenta politistilor din comuna, la cateva zile dupa « predarea » lor .

Astfel, o familie de napastuiti a ramas efectiv pe drumuri, « imboldul penal » fiind acordat de tocmai primarul ales in urbea Ciineni.

Pentru a ne face o imagine completa asupra situatiei in care se afla cei trei mambri ai familiei din Ciineni, trebuie sa subliniem imperativ ca doamna este beneficiara unei pensi de handicap gradul doi, sotul , bolnav de Parchinson, nu are nici un ajutor (nu vrea administratia locala) iar fica lor este minora si… cerseste .Se stie si la Prefectura.

Disperarea in care se afla familia Alexandru , i-a impins pe acestia sa ajunga cu “jalba in bat” pana la prefecta Handolescu. S-a rezolvat, evident ca-n Romania ! Primarul infractor ar fi trebuit sa restituie suma de bani insusita ilegal in prezenta “celor mari”. TEAPA si sinistratilor si Prefecturii judetului.

Rezultatul ? Fetelea apare pe posturi de televiziune locale si nu mai conteneste a se lauda, da lectii de corectitudine si moralitate, tine cu etnia rroma din Ciineni si se considera … MAFALDA Tarii Lovistei. Ce nu se stie… inca.

Edilul , avand un ginere in Germania si beneficiind de respectul material al acestuia, circula zonal dar si zilnic cu o masina neamatriculata. Oare ce fac « militistii » din comuna, au nu cumva « pun botul la cascaval » ? Acelasi primar, se pare, depune marturie intr-un proces de trafic de carne vie, proces aflat pe rol tot la Brezoi. De care parte, ramane sa ne interesam.

Acelasi primar refuza cu ostentatie sa ne raspunda la telefon, chiar daca personal si-a facut public numarul mobilului. Dar numai noua , ca ne stie cine suntem. Acelasi primar Fetelea se ocupa mai mult de cabanele montane aflate in zona, ai impresia ca este administratorul unei zone turistice si nu alesul local, cel care trebuie sa se ocupe de treburile urbei.

Si mai face primarul… ca doar …nu esti primar ales pe viata. Acuma este momentul ! Ramane sa ne convingem, intr-un viitor apropiat speram, de corectitudinea justitiei Valcene, speram ca familia Alexandru din Ciineni sa beneficieze de prevederile unei legi, chiar daca retroactiv. Vorba aia : mai bine mai tarziu decat niciodata.