Ieri, in sala de protocol a Consiliului Judetean Alba, putin dupa ora 9.00, presedintele CJ Alba s-a intalnit cu presedintele Consiliului de Administratie si directorul general al S.C. Rosia Montana Gold Corporation, Alan R. Hill.

Discutiile dintre cei doi au avut loc exclusiv in prezenta reprezentantilor presei locale, de altfel asa cum Dumitrel a promis ca orice intalnire cu reprezentantii companiei romano-canadiene se va desfasura de acum incolo - si anume public - in virtutea faptului ca si opinia publica trebuie sa fie la curent cu noutatile proiectului minier alaturi de autoritatile judetene.

Poate prezenta mass-media la intalnire a facut ca oficialul RMGC sa fie destul de retinut in declaratii si sa plece dupa numai 20 de minute de discutii destul de formale.

Hill i-a adus la cunostinta presedintelui CJ Alba ca, odata depus studiul de impact la Ministerul Mediului si Gospodaririi Apelor (MMGA), RMGC intentioneaza sa organizeze o serie de intalniri de informare pe marginea proiectului atat la Alba Iulia cat si in tara, precum si intalniri cu oamenii de afaceri din zona pentru a le prezenta oportunitatile in perspectiva demararii proiectului minier.

"In momentul inceperii constructiei propriu-zise, vor intra foarte multi bani in judet, motiv pentru care eventualii contractori trebuie sa fie bine pregatiti", a precizat Hill, potrivit caruia in perioada urmatoare activitatea companiei se va axa mai mult pe actiuni de proiectare.

In schimb, Dumitrel este de parere ca la Rosia Montana nu s-a realizat deocamdata nimic pentru comunitate si ca "depinde doar de Guvern daca se va face sau nu ceva acolo".