Un numar de 177 de angajati ai Spitalului Judetean de Urgenta, adica 15 la suta din personal, majoritatea medici si asistente medicale, dar si infirmiere sau personal TESA, vor beneficia de salariu de merit in urmatorul an, reprezentand 15 la suta din salariul de baza.

Directorul unitatii, dr. Calin Potor, a declarat ca repartizarea acestora a fost simpla, fiind facuta la propunerea sefilor de sectii.

Numai ca in cazul medicinei scolare, unde la un cabinet lucreaza de obicei un medic si un asistent au aparut probleme la impartirea banilor pentru asistente, medicii convenind asupra a 3 dintre colegii lor care sa beneficieze de aceste drepturi banesti.

Discutiile au pornit de la faptul ca fiecare medic scolar a considerat ca asistentul sau este mai bun, ajungandu-se astfel la stabilirea beneficiarilor prin... tragere la sorti, modalitate propusa chiar de asistentii medicali.

Avand in vedere ca este pentru prima data cand medicina scolara primeste salarii de merit, unele asistente carora sortii le-au fost potrivnici au considerat ca au fost nedreptatite, invocand ca au avut o activitate mai bogata deoarece au mai multa vechime in munca fata de unele dintre colegele de breasla care vor intra in posesia banilor.