De mai mult timp locatarii strazii Iosif Hodos din cartierul Unirii ne-au reclamat o serie de probleme de care se izbesc zilnic, in zona strazii pe care locuiesc, dar si in vecinatate. E adevarat ca pana sa ajunga la noi au incercat solutionarea lor la serviciile abilitate. Dar usile inchise in nas si aroganta celor care ar trebui sa ii ajute le-a provocat o stare de lehamite crunta. Ca o ultima solutie, au apelat la presa. Si au avut ce spune.

Langa blocurile lor exista un loc viran, pe care au incercat sa il transforme in parcare. In 6 aprilie au depus la Primarie o cerere pentru autorizarea amenajarii in acel spatiu a unei parcari pentru masinile lor proprietate personala, avand in vedere ca oriunde altundeva le-ar parca in zona respectiva, sunt amendati de Politia Comunitara. "In fata blocului nu exista practic trotuar sau drum.

Exista doar o alee destul de ingusta, astfel ca parcarea masinilor este un adevarat chin. De nenumarate ori, agentii Politiei Comunitare ne-au amendat, dar nu avem nici o alta posibilitate. La zona de limita cu aleea este un rond cu iarba si daca roata vreunei masini depaseste bordura rondului si atinge un fir de iarba, soferul respectiv este amendat si el.

Din aceste motive am solicitat de nenumarate ori audienta la domnul primar. Am solicitat audienta si in numele Asociatiei de Proprietari 209 de pe strada Ion Mihut si am patit la fel. Ba mai mult am fost acuzat ca am gasit stampila pe drum si am inventat cererea asociatiei de a fi primiti in audienta.

La camera 13 din Primaria orasului este o doamna care refuza sistematic sa se prezinte, dar la fel de sistematic imi refuza cererea de a vorbi cu primarul.

Cum ramane atunci cu tot ceea ce spune dansul, ca este la dispozitia oamenilor si ca orice problema am avea este la dispozitia noastra, a cetatenilor? Si asta e tot demagogie? Bine ca in campanie a avut timp sa vina sa stea de vorba cu noi si acum nu mai e de ajuns la el. Daca il astept seara acasa in fata locuintei va spune ca fac un abuz.

Am incercat sa ajung si la doamna Rosca cu aceeasi problema, dar dl. Moldovan de la camera 76 m-a oprit spunand ca nu e voie la d-na Rosca.

Cand le-am spus ca Asociatia de Locatari sustine cererea locatarilor de a infiinta o parcare in acel loc viran, o doamna blonda micuta, aparuta din biroul alaturat m-a intrebat de ce inainte de a-mi cumpara masina nu am venit la Primarie sa intreb daca imi pot oferi loc de parcare. Ce intrebare e asta? Ce treaba are ea cu ce fac eu cu banii mei.

In fond cine sunt acesti neaveniti care se fac ca lucreaza in folosul cetatenilor? Asta este batjocura la adresa noastra ", ne-a spus S.A., un locatar nemultumit de prestatia angajatilor Primariei si a primarului.

Usi in nas

De la un spatiu ramas nefolosit intr-un cartier, spatiu pe care nu se poate construi nimic, dar care amenajat cum trebuie ar putea oferi loc de parcare pentru 15 -20 de masini, s-a ajuns la o poveste incredibila, cu usi trantite in nas, cu intrebari stupide din partea oamenilor Primariei Targu Mures si cu atitudini deranjante ale acelorasi functionari publici.

E clar pentru toata lumea ca de ani de zile profesionalismul a disparut din radul acestora. Legea lustratiei atat de mult discutata in ultimul timp, a functionat la noi in targ din primele zile ale lui 1990. Oamenii competenti, cei care stiau tot ce misca in orasul asta, au fost inlocuiti cu altii infatuati care la 16 ani de atunci nu isi cunosc inca atributiunile.

Si nici urechi sa asculte nu au. In fond oamenii acestia nu vor altceva decat sa parcurga pasii legali pentru ca in loc de noroi, la capatul blocului sa aiba un spatiu pietruit sau asfaltat pe care sa isi poata parca masinile. Mare scofala. Cererea asa cum suna ea, ar fi trebuit rezolvata din prima. Dar atunci am mai fi avut acum subiect de disctutie?

Privire peste pod

De fapt, problemele cartierului Unirii sunt multe. Incepand de la podul Mures, cu strazile cu sens unic, decizie care a dat peste cap circulatia din zona, lipsa trotuarelor, a trecerilor de pietoni, strazi lasate de izbeliste dupa "marea termoficare".

Aleea Ion Mihut, Strazile Gheorghe Pop de Basesti, Petru Maior, Ciucului, Baraganului si Iosif Hodos, sunt cuprinse intr-o asa numita de localnici, "zona crepusculara". Asta o fi motivul pentru care nu ii baga nimeni in seama?