AVAS ia la puricat privatizarile dubioase din Agricultura

de Cristian Anton     Replica de Constanta
Duminică, 21 mai 2006, 0:00


Dupa ce Agricultura din Romania a vazut steguletul rosu in fata ochilor, Comisia Europeana considerand ca din acest punct de vedere nu meritam integrarea, actuala Putere a decis ca masurile care se impun trebuie sa fie drastice si totodata sa demonstreze ca nu actualul Guvern este in culpa.

In conditiile „cartonasului rosu” aratat de europeni, guvernarea Aliantei va reactiona imediat si, prin Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului, urmeaza sa ia „la mana” toate privatizarile facute de fostele guvernari.

Potrivit surselor noastre, in urma verificarilor, acolo unde se va constata ca nu au fost indeplinite toate clauzele impuse de privatizare se va solicita inapoi activul care a facut obiectul privatizarii. In acest moment, in vizorul actualei Puteri, prin intermediul AVAS, se au in vedere fostele IAS-uri si SMA-uri.

Prin acest demers, cauzat de steguletul rosu primit de Agricultura, se va demonstra, dupa cum ne incredinteaza sursele noastre, ca cei care au pus mana pe fostele IAS-uri si SMA-uri fie nu le-au retehonologizat, fie au asistat impasibili la jaful si demolarea lor, ulterior vanzand la bucata si la fier vechi ce a mai ramas.

De asemenea, se va verifica daca terenurile agricole preluate ca urmare a privatizarii au ramas in circuitul agricol sau au acum o alta destinatie. Concluziile AVAS vor conduce la solicitarea/obligarea de returnare a obiectivului privatizat intr-un mandat guvernamental anterior.

Spectacolul maharilor care vor trebui sa-si bage mainile adanc in buzunare pentru a despagubi prejudiciile aduse statului va fi unul deosebit.

Cotidianul „Replica” de Constanta vine in intampinarea acestui demers al AVAS si va prezenta, in numerele viitoare, in serial, investigatiile derulate de-a lungul timpului de publicatia noastra, prin care am aratat cine si cum a distrus obiective agricole importante, si nu numai, din judetul nostru.


Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram..*.


37 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSS

ESRIHotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by