Iubitorii muzicii electronice vor avea parte de un sfarsit de saptamana incendiar la Cluj-Napoca, intrucat intre 26 si 28 mai este programat festivalul “Delahoya”. Acesta este cel mai vechi festival de gen si, totodata, cel mai important eveniment al muzicii electronice din Romania, ajuns in acest an la cea de-a zecea editie.

Manifestarea se va desfasura anul acesta, pentru prima data, pe aeroportul international Cluj-Napoca - Pista de Est.

Festivalul “Delahoya” este cel mai important si cel mai renumit eveniment de muzica rave din Romania, organizat de Cluj Raving Society (CRS), cu sprijinul Primariei si Consiliului Local Cluj-Napoca. Festivalul isi are originile din anul 1997, cand CRS a luat legatura cu miscarea Rave din Germania, demarand o colaborare progresiva.

Primul eveniment de acest gen a fost organizat in luna august a acelui an, dupa modelul “Love Parade” din Berlin si a fost intitulat “Rave Family Open Air 1”. Primele editii au fost concepute cu formatul de patru zile, iar editia din 2000 a inaugurat formatul de trei zile de spectacol.

Evenimentul se bucura in fiecare an de participarea a numerosi artisti apreciati atat din tara, cat si din strainatate. Numarul participantilor este covarsitor, situandu-se in jurul a aproximativ 4.000 de persoane, in fiecare an.

“Rave Family Open Air - Delahoya” are un target bine conturat, format din tineri cu varste cuprinse intre 16 si 35 de ani. Pana anul trecut evenimentul s-a desfasurat in aer liber, in padurea Hoya, unde a adunat mii de persoane, iubitoare ale muzicii electronice, venite din toata tara.

Cea de-a zecea editie, care se desfasoara in acest an, a adus si o schimbare de decor, intrucat festivalul se va desfasura pe aeroportul international Cluj-Napoca, tocmai pentru a sarbatori zece ani de existenta neintrerupta a evenimentului.

Manifestarea din acest an se va desfasura pe parcursul a trei zile si va aduce, in randul participantilor, numeroase nume sonore din tara si din strainatate, printre care Valentino Kanzyani din Slovenia, Cem din Zurich, Vladimir Vujichic din Belgrad, Nobis din Polonia, iar din tara DJ renumiti precum Raoul si Dan Ene din Bucuresti.

In prima zi, participantii vor avea parte de Glamour Party in Club Diesel, urmat de o petrecere underground in The King Club. Sambata va fi destinata paradei Delahoya, desfasurata cu incepere de la ora 16.00, din fata Casei de Cultura a Studentilor si pana la aeroport.

Va fi o zi plina de muzica si distractie care va pune pe jar auditoriul si care va fi continuata cu spectacolul de pe aeroportul international din Cluj-Napoca, unde vor mixa invitatii. Ultima zi le-a pregatit petrecaretilor un chef de final de festival, desfasurat in clubul Diesel.

Trebuie amintit ca intrarea in locatii, inclusiv pe aeroport, va fi permisa doar celor care au implinit varsta de 18 ani.