Partidele politice din Timis au demarat o adevarata campanie pentru a gasi un candidat cat mai potrivit pentru alegerile de primar al municipiului resedinta de judet, ce vor avea loc in 2008. Daca pentru PNL si PD lucrurile sunt doar la nivel de discutii, PSD si-a lansat de peste jumatate de an candidatul pentru scaunul ocupat in prezent de Gheorghe Ciuhandu.

Este vorba de senatorul Ilie Sarbu, care este vicepresedinte al fostului partid de guvernamant si lider al filialei timisene a formatiunii politice. Sub semnul intrebarii sta si o a patra candidatura a lui Gheorghe Ciuhandu, care este si presedinte al PPCD (PNTCD).

Edilul pare, insa, in ochii multora satul de scandalurile politico-administrative si de incercarile continue de subminare a pozitiei sale de lider administrativ.

Pentru PD, lucrurile s-au schimbat in ultima jumatate de an. Initial, cursa pentru Primarie parea sa fie pusa pe seama consilierului local Ovidiu Ciudandu, care isi si gasise un motto pentru candidatura: "Un Ciuhandu mai bun pentru Timisoara". El a recunoscut ca se bazeaza mult pe asemanarea dintre cele doua nume.

Totusi, numele alesului local nu a mai fost pomenit de catre liderul filialei democratilor, viceprimarul Dorel Borza. Acesta din urma a repetat cu mai multe ocazii ca organizatia este in cautarea unei personalitati care sa atraga voturi. Ultimele zvonuri il dadeau drept viitor candidat pe proaspatul presedinte al Camerei de Comert, Industrie si Agricultura Timisoara, patronul George Cornu.

La precedentele alegeri locale, cel care s-a inscris in cursa pentru Primaria Timisoara a fost chiar Dorel Borza. El nu se bucura, insa, printre cetatenii orasului, iar sansele ca partidul sa fie la coada listei este mare.

Liberalii testeaza notorietatea membrilor

In tabara liberala, discutiile pe acest subiect au pornit destul de tarziu. Surse din PNL au dezvaluit ca liderii de la nivel central al partidului au solicitat un sondaj de opinie la nivelul municipiului, pe care sa fie trecute mai multe nume de posibili candidati, precum si alte cateva din alte partide. "Am auzit despre asa ceva, dar nu stiu prea multe.

O sa cer amanunte cand ajung la Bucuresti", a declarat vicepresedintele filialei timisene a PNL, deputatul Viorel Oancea.

De asemenea, seful Corpului de Control al Prefecturii, Laviniu Bedrosian, care este membru al Biroului Permanent al partidului, a spus ca dezbaterile serioase vor demara abia in aceasta saptamana.

Potrivit unor surse din randul liberalilor, sondajul urmareste mai mult notorietatea unora dintre membri si nu posibile candidaturi.

Pe aceasta lista se afla presedintele PNL Timisoara, consilier local Bogdan Achimescu, Laviniu Bedrosian, Viorel Oancea, care a mai fost primar al orasului de pe Bega inaintea lui Ciuhandu, precum si trei tineri: Ciprian Jichici, secretarul filialei, deputatul Cristian Busoi si Sorin Supuran, seful Agentiei Rutiere.

Pe lista se mai afla si Constantin Ostaficiuc, presedintele Consiliului Judetean, dar si prefectul Ovidiu Draganescu, fost liberal, despre care se sustine ca ar putea candida pentru postul din administratia locala timisoreana.

Atat pentru PNL, cat si pentru PD deciziile vor fi destul de grele, pentru ca filialele duc lipsa de figuri potrivite pentru un post de primar, iar concurenta impotriva lui Gheorghe Ciuhandu este destul de grea. In schimb, daca presedintele taranistilor nu va mai candida, locul sau ar putea fi luat de viceprimarul Adrian Orza, care are o popularitate mare in randul timisorenilor.

In plus, intrarea in joc a liderului organizatiei judetene a PSD, Ilie Sarbu, fost ministru al Agriculturii, a dat fiori tuturor.