Terenul de Golf de la Pianu de Jos (judetul Alba) a gazduit, la sfarsitul saptamanii trecute, una dintre cele mai importante competitii de profil organizate in Romania.

Manifestarea, la care au fost invitati importanti oameni de afaceri, politicieni si pasionati ai acestui sport, a fost dotata cu premii pe mai multe categorii.La categoria I de jucatori au fost acordate trei premii (premiul I, II si III). La fel s-a intamplat si la categoria a II-a, unde, de asemenea, au existat trei premii. Cate un premiu s-au acordat si la categoriile "Lady" si "Junior".

Dorin Mihai l-a detronat pe Septimiu Valasutean

Castigatorul absolut al turneului, Dorin Mihai, a acumulat 47 de puncte si a fost ajutat de handicapul cu care a intrat in joc. El a preluat trofeul "Alba Golf Challenge", in greutate de aproape 2 kilograme, turnat in argint de mesteri italieni, de la castigatorul de anul trecut, Septimiu Valasutean.

Cupa i-a fost inmanata de presedintele Consiliului Judetean, Ion Dumitrel, care s-a declarat incantat de amploarea pe care a luat-o competitia.

Trofeul este transmisibil, iar castigatorul il pastreaza un an, pana la urmatoarea editie a competitiei. Numele castigatorului fiecarei editii va fi trecut pe o placuta. Daca unul dintre jucatori castiga de trei ori (cumulat) trofeul, are dreptul sa il pastreze definitiv.

Celelalte premii nu sunt transmisibile, insa si acestea au fost lucrate in Italia, din argint, si au gravate pe ele simbolurile judetului Alba, mascota competitiei si sigla Clubului de Golf "Paul Tomita".

Pe locul I, la categoria I, s-a clasat Petru Muntean, iar pe locul al II-lea, multiplul campion Viorel Coman (cel care a reusit si "nearest to pin"). Gabriel Iusan s-a situat pe pozitia a treia. Un alt favorit al competitiilor nationale de golf, Rares Bogdan, nu a prins podiumul.

Castigatorul absolut al competitiei, Dorin Mihai, s-a clasat in fruntea categoriei a doua, unde a fost urmat de Anca Codrin si Eugen Enescu. Locul I la categoria "Lady" a fost castigat de Ana Coman, iar la Juniori, pe prima pozitie s-a situat foarte tanarul Laurentiu Coman, de 13 ani, cel care, anul trecut, a reusit sa isi devanseze tatal in aceeasi competitie.

"Longest drive" i-a revenit lui Vladimir Sfrija, si el unul dintre cei mai tineri participanti.

Vreme frumoasa si concurenti relaxati

Vremea foarte frumoasa a facut ca turneul sa beneficieze de una dintre cele mai numeroase prezente. Aproape 60 de concurenti, printre care importanti oameni de afaceri, presedinti ai unor companii multinationale, dar si artisti, cum ar fi Lucian Viziru, s-au inscris la start.

Acesta a venit insotit de prietena sa si a declarat, la finalul intrecerii, ca i-a placut foarte mult la Pianu de Jos, desi nu a reusit sa se claseze pe podium si ca se considera deja invitat pentru editia de anul viitor. "Sa va asteptati sa ma vedeti din ce in ce mai des pe aici, pentru ca mi-a intrat deja golful in sange", a spus Viziru.

De altfel, si ceilalti competitori au avut ocazia sa se relaxeze dupa concurs la un barbecue stropit cu vin de Jidvei, specific zonei judetului Alba. Manifestarea a fost organizata de CJ Alba, Clubul de Golf "Paul Tomita" si editia de Transilvania-Banat a ziarului "Romania libera" si a fost inclusa intr-un program de promovare a judetului pentru atragerea de investitii in turism.

Astfel, in zona Pianu, in apropierea terenului de golf, autoritatile locale si judetene intentioneaza sa concesioneze terenuri tuturor celor care sunt interesati sa investeasca in domeniu. De asemenea, CJ va facilita dezvoltarea infrastructurii (electricitate, cai de acces, utilitati).

Tot cu acest prilej, reprezentantii CJ au folosit pentru prima data noul logo al judetului, un desen colorat, stilizat in forma literei A, care va fi folosit in viitor pentru promovarea produselor turistice din Alba.