In monitorul oficial al Municipiului Rm. Valcea, din 05. 05. 2006. ,la hotararea nr.

93 se aduce la cunostinta celor interesati motivele pentru care s-au scumpit tarifele de transport practicate de S.C. E.T.A. S.A. In mare, explicatia poate fi redusa la un raspuns al edilului:"Nu putem obliga pe nimeni sa subventioneze biletele de transport pentru populatie,decizia a fost luata de Consiliul de Administratie al societatii.

"Asa si este, in mare masura! Dar domnul primar nu a reusit sa explice ziaristilor expresiile continute in acelasi monitor la care facem referire. Ex. : - este un serviciu de utilitate sociala; - se afla intr-un raport permanent cu autoritatea publica locala; - furnizeaza prestatii de interes colectiv si general. Am incheiat citatul.

Si mai avem un MARE SEMN DE INTREBARE.

Cum firmele concurente ( gen Dacos si Evelin) pot mentine preturile, chir daca carburantii s-au scumpit recent? Trebuie sa subliniem ca aceasta crestere de tarif, decizia " in interesul" cetateanului, a provocat dublarea costurilor pe anumite rute, cu ar fi Plute-Rm. Valcea.

Intreaga "afacere" are un miros acut de FALIMENT al societatii la care facem referire.O explicatie se gaseste si in acest caz. Dar cum este si "firesc", tot in zona politica trebuie sa ne orientam.

Conret, este posibil vorba despre " aderarea benevola si dezinteresata " a euro-parlamentarului Becsanescu - fost pesedist de Valcea - la filiala P.D.-judeteana.

Sa fie coincidenta faptul ca primarul Gutau este al partidului lui Traian din Cotroceni? Sa fie zvon faptul ca acelasi " proprietat ANTARES" ar fi sunat la spitalul Ellias sa ureze sanatate Presedintelui Basescu? Intre noi fie zvonul, cica nici nu i-a raspuns cineva.

Sa fie coincidenta cuvintele de lauda aduse de primarul Gutau viitorului coleg de partid? Cu siguranta ...NU, NU, NU!

Ca nu toata ... presa locala e ... zilnic, pin birourile edililor din Ramnic.

Personal,consider ca suntem pe cale sa asistam la falimentarea constienta a S.C .E.T.A. S.A,in defavoarea cetateanului de rand pe care decizia in discutie il obliga la SACRIFICII.

O familie care are doi copii la scoli in municipiu, s-ar putea sa fie obligata sa retraga o odrasla din ciclul de invatamant, adica sa asistam la ABANDONUL SCOLAR, mult contestat de pedistii din Guvernul Romaniei de azi. Cresterea tarifelor ar putea obliga un pensionar sa renunte la vizita programata la doctor, adica sa asistam la cresterea fenomenului ..." coasa printre tarani".

Dublarea pretului la bilete poate sa reprezinte imposibilitatea unui cap de familie, a unui intrertinator, imposibilitatea continuarii unui serviciu aflat in Valcea.

Si exemplele ar putea continua, dar este suficient pentru a constientiza dezastrul pe care decizia luata de E.T.A.

afecteaza populatia rurala a localitatilor limitrofe.

Si daca toate astea trebuie sa se intample, sub deviza unei reale profabilitati, a orcarei activitati economice, cerem sa se renunte la discursurile DEMAGOGICE ale administratiei la " DICTARILE" pe care ... domnul Primar Gutau prefera sa le ofere saptamanal presei locale, in conferintele organizate. JENANT, ZAU ASA!

Comenteza acest articol pe forumul e-Valcea News