Numarul hotelurilor in constructie sau a caror constructie urmeaza sa inceapa este tot mai mare. Din a doua categorie face parte si hotelul pe care cei de la Bere Balea Trei Stejari intentioneaza sa il contruiasca pe strada Fabricii, cu acces principal din strada Serbota.

Cei de la Bere Balea au depus la Consiliul Local o solicitare pentru aprobarea documentatiei de plan urbanistic zonal pentru un „Complex hotelier si extinderea gradinii de vara”.

Terenul pe care cei de la Bere Balea vor sa construasca hotelul este ocupat, in prezent, pe o portiune de aproximativ 1.500 de metri patrati de constructii ce urmeaza sa fie demolate.

Hotelul pe care intentioneaza sa il construiasca cei de la Bere Balea Trei Stejari este preconizat sa aiba, printre altele, 96 de camere de trei stele, spatii de receptie, salon de mic dejun cu o capacitate de aproximativ 90 de persoane, doua sali de conferinte, mici magazine, sala de bowling, piscina masj si sali de biliard.

„Spatiile libere din interiorul amplasamentului si cele de-a lungul traseelor pietonale vor fi tratate cu grpdini plantate cu arbori si arbusti, iar spatiile neconstruite si neocupate de accese si trotuare vor fi plantate cu gazon si cu un arbore la fiecare 50 de metri patrati”, se arata in documentatia depusa la Consiliul Local, de cei de la Bere Balea Trei Stejari.

Acestia intentioneaza sa construiasca hotelul pe cinci etaje plus parter, cu o inaltime maxima a cladirii de 26,9 metri.

Consilierii au mai avut de aprobat un proiect similar depus de cei de la Scandia, care doreau sa construiasca tot un hotel pe strada Abatorului. Consilierii locali le-au respins cererea, pe motiv ca respectivul hotel ar fi fost prea inalt. Ulterior, consilierii au aprobat constructiile mai putin inalte pe care cei de la Scandia le vor construi in zona.