Pornind de la declaratia Noricai Nicolai, senator PNL de Cluj, care a apreciat ca “politica este o blonda”, am incercat sa aflam care este pozitia demnitarilor clujeni care “au contact” zilnic cu aceasta realitate platinata.

Reactiile sunt variate& unii se amuza copios de aceasta declaratie, iar altii gasesc cate un sambure de adevar - politica isi poate schimba oricand culoarea. Mai sunt insa si cei care cred ca este vorba doar de o modalitate prin care senatorul PNL incearca, luand exemplul blondelor de la Cotroceni, sa iasa in evidenta.

Reprezentantii social-democratilor sunt de parere ca replica senatorului liberal este amuzanta si acida, venind intr-un moment in care colega Elena Udrea trecea in barca PD. Social democratii considera ca declaratia Noricai Nicolai ascunde si destul de mult adevar, din moment ce in punctele cheie ale guvernarii sunt multe blonde.

Deputatul PSD Vasile Dancu ofera o abordare analitica: “Este foarte important si contextul in care s-a facut aceasta declaratie. Norica e o femeie inteligenta, nu putem spune ca e misogina. Cu toate acestea, a valorificat un stereotip negativ despre blonde, pentru a accentua faptul ca politica nu prea gandeste.

Totodata, afirmatia cred ca a atins si punctele sensibile, acelea care se vad, sunt o realitate& multe blonde sunt in punctele cheie. Intr-un fel, o inteleg si cred ca marea trecere a blondelor in politica se poate explica prin faptul ca politicienii sunt miopi, iar blondele se vad de la distanta”, a subliniat deputatul PSD.

Remus Lapusan, presedintele PSD Cluj-Napoca, considera ca “e o declaratie amuzanta, care include multe lucruri. Cat despre adevar - prea putin. Cred ca a fost facuta atunci cand colega ei, Elena Udrea, trecea in barca PD”.

Reprezentantii Aliantei DA PNL-PD sustin declaratia colegei lor Norica Nicolai. Pe de o parte amuzanta, pe de alta parte serioasa, afimatia este extinsa de liberali si democrati la toate mediile, nu numai la cel politic, incluzand automat si blondul masculin in aceasta categorie.

Horea Uioreanu, deputat PNL& “Apreciez declaratia Noricai, dar nu cred ca se poate restrange numai la nivelul politicii. In orice domeniu exista cate o pata blonda, fie ca e de gen masculin sau feminin. Si la nivelul politicii, nu ma refer numai la o anumita blonda... vopsita blond, de fapt”.

“E amuzanta, dar e si o realitate in acelasi timp, o realitate in toate domeniile”, a precizat liberalul.

Nicoleta Postolache, consilier local PD, nu pare la fel de incantata de declaratia “matusii” Norica& “Afirmatia nu mi se pare amuzanta. Pentru o femeie politica este grea, indiferent de culoarea pe care o are in par”, marturiseste democrata Postolache.

Reprezentantii UDMR sesizeaza implicatiile suplimentare ale declaratiei Noricai Nicolai. Acestia o considera pe Norica Nicolai un pic blonda si cred ca “perla” i-a scapat tocmai datorita acestui fapt.

Marton Daniel, consilier UDMR& “Cred ca aceasta declaratie i-a scapat Noricai din greseala. Altfel nu pot intelege cum”.

Laszlo Attila, presedinte UDMR Cluj& “Pe mine ma amuza aceasta declaratie, mai ales ca Norica Nicolai este un pic blonda”.

Reprezentantii PRM si PC au cazut de acord, cel putin pe aceasta tema, ca afirmatia are un sambure de adevar, intrucat politica este schimbatoare. Cu toate acestea, starea de blond apartine atat femeilor, cat si barbatilor din politica.

Gratiela Iordache, deputat PC, spune ca& “Este o remarca inteligenta, daca m-a facut sa zambesc. Este usor ironica, dar lasa multe de inteles. Si in plus, a fi blond nu tine numai de sexul feminin”, este de parere Iordache.

Petru Gus, consilier judetean PRM, considera ca “remarca este amuzanta, dar are un sambure de adevar. Blondele se pot vopsi oricand in brunete, asa cum si politica e schimbatoare”.

Andro Marinel, consilier judetean PC, marturiseste& “Nu stiu daca pot comenta o astfel de declaratie. Dar cred ca in mare masura are dreptate, politica are si parti blonde si brunete”.

Nicolai se comporta ca o blonda

Singur impotriva tuturor, deputatul PC Petru Calian este de parere ca prin aceasta declaratie Nicolai incearca sa iasa in evidenta. Mai mult, el ia apararea femeilor, pe care le considera inteligente, indiferent de culoarea parului sau de speculatiile care se fac la adresa culorii parului acestora. “S-a creat un stereotip al blondei, pe care Norica se pare ca incearca sa-l urmeze.

Nu vrea decat sa iasa in evidenta, asa cum au iesit celelalte blonde de la Cotroceni. Cu toate astea, nu inteleg ce are cu blondele, toate femeile sunt inteligente, trebuie numai sa stim sa gasim acea parte a lor”, a incheiat Calian.