Ministerul Educatiei si Cercetarii in colaborare cu Garda Nationala de Mediu si Unilever Romania lanseaza, maine, programul national “Micii Ambasadori ai Mediului”. Proiectul se adreseaza elevilor din clasele V - VII si consta intr-o competitie, in urma careia in fiecare judet al tarii va fi desemnat un ambasador al mediului. Castigatorii vor participa timp de o saptamana la o tabara de mediu.

Proiectul demarat de Ministerul Educatiei si Cercetarii se axeaza pe realizarea unui eseu pe tema “De ce crezi ca poti fi Ambasadorul de Mediu al judetului/sectorului tau”. Elevii, care doresc sa participe la acest program, trebuie sa argumenteze motivul pentru care cred ca ar putea indeplini acest rol.

In urma jurizarii va fi ales cate un castigator din fiecare judet din tara si din sectoarele Bucurestiului. In total vor fi selectionati 47 de elevi. Micii ambasadori, insotiti de profesorii coordonatori, vor participa timp de o saptamana la o tabara de mediu unde vor fi pregatiti intensiv de specialisti ai Garzii Nationale de Mediu.

Scopul acestui training este acela de a-i invata pe copii cum sa reactioneze la problemele mediului inconjurator si, in mod special, cum sa determine implicarea comunitatii in rezolvarea acestora.

Mircea Muresan, purtatorul de cuvant al MEdC, a declarat ca acest program a fost demarat datorita faptului ca este nevoie sa acordam o atentie mai mare mediului inconjurator.

“Prin acest proiect vrem sa formam tineri cu abilitati de lideri, care mai apoi sa-si motiveze colegii, prietenii, chiar familia inspre protejarea mediului. Proiectul cauta solutii tehnice la aceasta problema a mediului si sunt sigur ca vor fi multi cei care se vor alatura acestei initiative. Si cred ca va avea succes”, a precizat pentru Buna Ziua, Ardeal purtatorul de cuvant al MEdC.

In perioada 29 mai - 15 iunie elevii sunt asteptati sa se inscrie in concurs. Anuntarea castigatorilor se va face la inceputul lunii iulie (10-11 iulie), urmand ca tabara de mediu pentru micii ambasadori si profesorii coordonatori sa se desfasoare intre 24 si 30 iulie.

Trebuie precizat faptul ca primele trei proiecte castigatoare vor fi implementate in scolile elevilor castigatori, prin suportul financiar oferit de Unilever Romania.