Responsabilii locali ai SC Dalkia s-au intalnit cu Mircea Hava, primarul municipiului Alba Iulia, pentru a analiza situatia incalzirii centralizate. Noul administrator Pierre-Yves Mourgue a vizitat apoi in cursul zilei de vineri instalatiile si s-a intalnit cu echipele de la Dalkia.

El a vizitat mai ales imobilele cu locuinte incalzite in sistem centralizat cat si altele care au ales sa-si instaleze recent centrale individuale, pentru a intelege ratiunile de debransare masiva din ultimii ani. La sfarsitul vizitei, s-a conturat necesitatea unei mai bune analize a situatiei ca si posibilitatile de conservare in stare de functionare a acestui serviciu public.

Propunerile concrete vor putea fi astfel elaborate impreuna cu autoritatile locale pentru ca o pozitie comuna sa poata fi luata cat mai repede posibil. La sfarsitul sezonului de incalzire 2005/2006, erau racordate la sistemul centralizat 1.500 de apartamente; consumul in 2005 a fost de 21.610 Gcal.; sunt inca in functiune 10 centrale la o productie maxima de 50.185 Gcal./an.