Presedintele PSD Alba, Ioan Rus, acuza conducerea Consiliului Judetean Alba ca, dupa aproape doi ani de mandat, pe drumurile judetene nu se vad realizari deosebite in ciuda declaratiilor "bombastice" facute de presedintele Ion Dumitrel in acest sens.

"Se lauda cu imprumuturi de 500 de miliarde de lei pentru refacerea drumurilor din Alba dar si in momentul de fata se afla doar la stadiu de intentie intrucat in ultimii doi ani nu s-au produs realizari deosebite in ce priveste infrastructura judetului", crede Rus.

Presedintele PSD Alba considera ca Dumitrel nu este indreptatit sa vorbeasca despre dezvoltarea judetului Alba din punct de vedere turistic din moment ce acesta e strans legat de starea drumurilor, facand referire directa la organizarea Targului de Turism de la Albac de la sfarsitul acestei saptamani sau la intentia de ridicare a statiunii Arieseni la standarde europene.

Mai mult, Rus crede ca sarbatori traditionale precum Targul de fete de la Gaina sunt pe cale de disparitie din cauza drumurilor impracticabile din zona. El considera ca presedintele CJ Alba, Ion Dumitrel, a alocat bani pentru refacerea drumurilor judetene nu in ordinea prioritatilor ci in functie de apartenenta politica la PD a primarilor de comune.

Astfel, potrivit lui Rus, CJ Alba a alocat fonduri pentru drumurile judetene de la Vintu de Jos, Cugir, Ighiu si le-a neglijat pe cele de la Garda-Ghetari, Avram Iancu sau Ramet care fac legatura cu obiective turistice importante din judet - Ghetarul de la Scarisoara, Muntele Gaina sau Manastirea Ramet.

Ioan Rus a revenit si asupra unei acuzatii mai vechi la adresa lui Dumitrel potrivit careia presedintele CJ ar fi promis primarilor PSD fonduri pentru drumuri in incercarea de a-i racola. A dat si doua exemple, amintind in acest sens primarii din Hoparta si Lopadea care se numara printre cei care au parasit PSD in favoarea PD.

Nici drumurile nationale care traverseaza judetul nu se gasesc intr-o stare mai buna (ex. DN74) in conditiile in care ministerul Transporturilor a alocat foarte putine fonduri pentru Alba, considera Rus.

In replica presedintele CJ Alba Ion Dumitrel a declarat ca Ioan Rus nu-i in masura sa-i dea sfaturi "pentru ca judetul se afla in aceasta situatie si din cauza faptului ca PSD in perioada cand a fost la guvernare n-a facut nimic".

"La inceputul mandatului meu (n.r. - ianuarie 2005) nici un kilometru de drum nu fusese reparat, erau doar lucrari de intretinere. Cand va fi cazul voi da raportul asupra actiunilor mele locuitorilor judetului si nicidecum lui Rus sau PSD-ului", a adaugat Dumitrel vizavi de acuzatiile care i-au fost aduse.

Cat despre cele referitoare la acordarea preferentiala de fonduri pentru drumurile judetene presedintele CJ Alba a precizat ca nu doreste deocamdata sa le comenteze.