Cladirile Lemn Metal au fost vandute unei firme din Bucuresti l Amazon Consulting SRL a platit 353 de mii de euro l Primaria afla din nou ultima l Escrocheria mare este vanzarea dreptului de folosinta l Din jurul afacerii nu lipsesc comisioanele, dupa cum ne-au declarat surse apropiate afacerii.

Cu toata valva facuta in jurul Lemn Metal, actionarii sai nu au renuntat la ideea de a vinde activele cooperativei, asa cum au decis in AGA din aprilie. In urma cu o saptamana, activele de pe strada Calarasilor au fost instrainate catre o firma din Bucuresti, Amazon Consulting SRL.

Bucurestenii au platit 353 de mii de euro pentru active si urmeaza probabil sa revanda pentru un pret mai generos unui investitor strain.

Lemn Metal a tranzactionat doar activele, avand doar asupra acestora drept de proprietate, fara a se mai obosi sa anunte Primaria Reghin, titulara dreptului de proprietate asupra terenului.

Cu toate ca Primaria, deoarece Consiliul Local nu si-a exprimat o pozitie clara, a solicitat printr-o adresa Lemn Metal ca "in cazul in care negociaza vanzarea activelor sa ne informeze", dupa cum ne-a asigurat Lucian Iacob, secretarul municipiului.

Tot acesta ne-a precizat ca dupa articolele aparute in presa, Primaria si-a luat masuri de precautie, solicitand la Cartea Funciara copia fidela privind regimul de proprietate, unde scrie negru pe alb ca proprietar este ex-Sfatul Popular.

Escrocheria mare, asa cum au aratat surse apropiate afacerii, consta in faptul ca atunci cand au intabulat activele, administratorii cooperativei au transcris in CF si dreptul de folosinta vesnica asupra terenului, o ilegalitate in viziunea surselor noastre, si mai mult acest drept nu poate face obiectul unei instrainari.

De asemenea, conform informatiilor pe care le detinem, in jurul afacerii s-au invartit niscaiva comisioane, informatie neconfirmata, insa asupra acestui aspect urmeaza sa revenim.

Noul proprietar al cladirilor este oarecum in pozitia acum de a negocia de pe picior de forta cu Primaria Reghin o eventuala vanzare a terenului de sub cladiri.

In cazul in care nu se reglementeaza problema dreptului de folosinta vesnic, iar sursele noastre au vehiculat chiar un interes al DNA in aceasta afacere, Primaria Reghin se va afla in postura fie de a vinde terenul la un pret de nimic, tinand cont ca nu are ce face cu un teren pe care sunt edificate niste constructii, fie sa nu-l vanda si atunci, vesnic, nu se va alege cu nici un profit.

Problema ramane insa, pe mai departe, ce se intampla daca noul proprietar va demola cladirile si, mai mult, va schimba profilul de activitate al cooperativei?

Interesant este ca Lemn Metal a renuntat la o tranzactie de top, pentru vanzarea cladirilor, cu Plus, afacere a carei valoare era estimata la 2 milioane de euro. Marea problema a afacerii era insa ca Lemn Metal nu a incercat sa reglementeze in nici un fel situatia juridica a terenului de sub constructii, teren asa cum am precizat in numerele trecute ca este al municipiului.

Amazon Consulting este o firma ce activeaza in domeniul consultantei pentru afaceri, fiind infiintata in 1992. Rezultatele financiare, conform bilantului depus pe 2004 si disponibil pe site-ul Ministerului de Finante, sunt modeste. Astfel, societatea a obtinut in 2004 venituri de 1,8 miliarde de lei ROL si un profit de 518 milioane de lei ROL.

Societatea de apartament, cu sediul in Calea Plevnei, este detinuta de sotii Nistor Calin Eugen si Nistor Corina Georgeta.