Fosta echipa de conducere a Spitalului Clinic Judetean Arad este urmarita penal, dupa ce a inchiriat o suprafata de teren fostului vicepresedinte al organizatiei municipale a PSD, Gheorghe Medintu.

Astfel, Vasile Bucur, fost director general, Dana Oprea, fost director general, Simona V., jurist, si Marinela B., contabil-sef, sunt cercetati pentru infractiunile de abuz in serviciu contra intereselor publice in forma calificata.

Din cercetarile politistilor s-a stabilit ca intre 1997 si 2004, cei patru au incheiat in numele institutiei medicale un contract de inchiriere cu SC "Jackson International" SRL si un contract de concesiune cu SC "Market Alfa T.O.T." SRL, fara respectarea procedurii de licitatie publica si fara avizul Ministerului Sanatatii, pentru un teren aflat in administrarea spitalului, la un pret cu mult sub sumele practicate pe piata libera, cauzand unitatii sanitare un prejudiciu de 611.141 dolari.

Cele doua societati care au inchiriat terenul apartin omului de afaceri Gheorghe Medintu, fost vicepresedinte al organizatiei municipale a PSD. Afacerea paguboasa, incheiata in decembrie 2004, de fosta directoare a Spitalului Judetean, Dana Oprea, a iesit la iveala in momentul in care aceasta a fost schimbata din functie.

Noua conducere a institutiei a verificat mai multe contracte de inchiriere cu firme private pentru terenurile pe care le administreaza.

Astfel, a fost descoperit un contract prin care spitalul a dat in chirie firmei "Market Alfa" SRL un teren de 6.000 de metri patrati, pe o perioada de 49 de ani, la un pret de 10 ori mai mic decat cel practicat pe piata libera. Conducerea unitatii medicale a cedat suprafata de pamant pentru numai 20 de centi metrul patrat, incasand o chirie lunara de 1.200 de dolari.

Terenul dat firmei lui Medintu este ocupat de complexul en-gros "Expo Market Jackson", compus din trei hale si construit dupa 1990 de omul de afaceri. Aici isi desfasoara activitatea sute de firme mici, care au subinchiriat spatii comerciale de la fostul lider PSD, pentru care platesc lunar cateva sute de euro.

Dupa izbucnirea scandalului, Dana Oprea, numita in functie de administratia PSD, si-a dat, anul trecut, demisia de la conducerea spitalului.