In urma procesului de recorelare, cateva mii de pensionari din judetul Alba au intentat procese Casei Judetene de Pensii (CJP) invocand, in cea mai mare parte, calculul gresit al cuantumului pensiei. Ioan Rus, presedintele PSD Alba, sustine ca in procentaj de 95% acestia reusesc sa castige procesele din cauza ca angajatii CJP au dat dovada de superficialitate in intocmirea noilor dosare.

Social-democratii din Alba, prin vocea presedintelui pensionarilor PSD Alba Dionisie Haljoni, au analizat rezultatele procesului de recorelare si spun ca, in judet, 25% din populatie a fost angrenata, adica 93.432 de pensionari dintre care doar 43% au beneficiat de efectele recorelarii.

"Statistic vorbind, dupa recorelare «fericitii» beneficiari au ajuns sa traiasca in proportie de 80% cu o pensie sub 4 milioane lei vechi, in conditiile in care gazele, energia termica si medicamentele s-au scumpit semnificativ in ultimul timp", sustine Haljoni.

Potrivit aceleiasi statistici, in judetul Alba doar 24 de oameni beneficiaza de pensii in cuantum de peste 12 milioane lei vechi, iar cea mai mare pensie din judet ajunge la 60 de milioane lei vechi si apartine unei persoane care a lucrat in politie sau magistratura, acestea fiind de altfel domeniile in care exista cele mai mari pensii.

Rus si-a exprimat intentia de a organiza in luna iunie la Alba Iulia Forumul judetean al pensionarilor PSD si a da astfel o mai mare importanta acestei categorii sociale avand in vedere ca "pensionarii sunt si cei mai disciplinati votanti".